Erişilebilirlik

LGBTİ Örgütleri İstiklal Caddesi'nde Kararlı


Türkiye’deki LGBTİ örgütleri, 2003 yılından bu yana Haziran’ın son pazar günü düzenlediği “Onur Yürüyüşü”nü İstanbul Valiliği’nin yasaklama kararına rağmen İstiklal Caddesi’nde düzenlemekte kararlı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 17 Haziran’da Başakşehir ve Pendik’teki bazı adreslere yaptığı operasyonda valiliğin iptal ettiği 19 Haziran’daki “Trans Onur Yürüyüşü”ne saldırı planlayan üç kişiyi yakaladığı ortaya çıktı.

Yürüyüşe saldırı planlayanlardan 2’si Dağıstanlı 1’i Türk vatandaşı

Hürriyet gazetesinden Çağatay Kenarlı’nın haberine göre, çatışma bölgelerine gittikleri tespit edilen Dağıstan kökenli Bekhan Alim Han ve Zelimhan Aslanbek ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Fuat Güneş adlı kişiler IŞİD militanı olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada Emniyet güçlerinin IŞİD üyesi olduğu iddia edilen zanlıların adreslerinde yaptığı aramalarda canlı bomba intihar yeleği askeri kamuflaj, askeri bıçaklar, lazer mesafe ölçer ile çok sayıda basılı ve dijital örgütsel doküman ele geçirildi.

LGBTİ Onur Yürüyüşü Komitesi: Güvenliğimiz sağlansın

LGBTİ Onur Haftası Komitesi, İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yerine bu kez basın açıklaması yapmayı planlıyor. Komite, İstanbul Valiliği’ne dilekçeyle başvurarak basın açıklamasının yapılacağı Tünel Meydanı ve çevresinde güvenlik tedbirlerinin alınmasını istedi.

Komite üyesi Avukat Levent Pişkin, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada LGBTİ örgütleri ve bireylerinin sosyal medyada yapılan tehditler dışında yeni ve başka bir tehdide muhatap olmadıklarını söyledi.

Pişkin, “Bombalarız gibi tehditler almıyoruz. Zaten bombalayacak yok edecek önceden uyarmaz. Emniyet’in basın açıklamasının güvenli bir şekilde yapılması gerekli güvenlik önlemlerini sağlaması gerekir. Ama bir saldırı olur mu derseniz polis saldırısı dışında bir endişem yok” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG