Erişilebilirlik

Leonardo Da Vinci Tablosu Rekor Fiyattan Alıcı Buldu


Rönesans’a damgasını vuran İtalyan sanatçı Leonardo da Vinci’nin yaptığı iddia edilen Salvator Mundi “Dünyanın Kurtarıcısı” adlı tablo, New York’ta açık arttırmada 450 milyon dolara satıldı.

Leonardo Da Vinci Tablosu Rekor Fiyattan Alıcı Buldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00

Yaklaşık 20 dakika süren açık arttırma sonucunda etkinliğe telefonla katılan ve ismi açıklanmayan bir alıcı, Da Vinci’nin özel mülk olarak kalan son tablosunun sahibi oldu.

Daha şimdiden 21’inci yüzyılın en büyük sanat buluşu olarak adlandırılan, Leonardo da Vinci’nin Hazreti İsa’yı resimlediği tablosu Salvator Mundi, San Francisco ve Hong Kong’un ardından, açık arttırmaya çıkartılacağı New York’un Christie’s salonunda New Yorklu sanatseverlerle de buluştu.

Dünyaca ünlü birçok müzeye ev sahipliği yapan New York’ta hiçbir müzede bulunmayan Leonardo da Vinci eserine New Yorklular büyük ilgi gösterdi.

Son iki hafta boyunca, aralarında Leonardo di Caprio, Jennifer Lopez ve Alex Rodriguez gibi ünlülerin de bulunduğu binlerce kişinin uzun kuyruklara rağmen görmek için sıra beklediği tablo, da Vinci’nin yaptığı varsayılan 20 eserden birisi.

Christie’s yetkililerine göre şu ana kadar eseri 27 bin kişi görebilmiş. Üstada ait bu son eser 2011 yılında Londra’daki Ulusal Galeri’de sergilendikten sonra 2013 yılında Rus milyarder Dmitry E Ryblovlev tarafından 127 milyon 650 bin dolara satın alınmış. Leonardo da Vinci’ye ait en son eser bundan 100 yıl önce bulunmuş.

Da Vinci’nin 1470’de yaptığı Ginevra de Benci isimli bu tablo 1967 yılında günümüzde 36,4 milyon dolara denk gelen bir fiyata Washington’daki Ulusal Galeri tarafından satılmış, böylece Ulusal Galeri Amerika’daki tek orijinal Leonardo da Vinci eserine sahip olmuş. Salvator Mundi ise 2005 yılında adı sanı bilinmemiş bir sanat galerisi tarafından oldukça kötü bir durumda satın alındıktan sonra Dianne Dwyer Modestini tarafından restore edilmiş. Modestini, New York Times gazetesine verdiği bir röportajda eserin bir müzenin koleksiyonuna gitmesini umut ettiğini belirtmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG