Erişilebilirlik

LeBron James’ten Trump’a: ‘Serseri’


Ünlü basketbolcu, NBA ve Cleveland Cavaliers’ın yıldız oyuncusu LeBron James, Başkan Trump’ın basketbolcu Stephen Curry hakkında söyledikleri sonrası, Trump’ı ‘serseri’ olarak niteledi.

2017 NBA şampiyonu olan Golden State Warriors takımının yıldız oyuncusu Stephen Curry’nin, Beyaz Saray’a olan davete katılmak istemediğini söylemesi üzerine, Başkan Trump basketbol takımına olan davetini geri çekti.

Bu gelişmelerin üzerine LeBron James, Başkan Trump’ı kastederek, ‘Sen oraya geçene kadar Beyaz Saray’a gitmek büyük bir onurdu’ dedi.

Başkan Trump önceki gün de, Amerikan Futbolu Ligi NFL oyuncuları milli marşı protesto amacıyla ayağa kalkmazsa işlerinden kovulmalı demişti.

NBA şampiyonu Golden State Warriors takımı da, şampiyonluğu kutlama amaçlı olan Beyaz Saray davetini geri çevirmeyi düşünmüş olduklarını belirtti. Her sene farklı spor liglerinin şampiyon takımları, Beyaz Saray’a davet ediliyor.

Takımın yıldız oyuncusu Curry, takımının başkanın davetini geri çevirerek değişime ilham olabileceği yorumunda bulunmuştu.

Cuma günü Beyaz Saray’a ‘Gitmek istemiyorum’ diyen Curry, böylece takım oyuncularının, Trump’ın söylemlerini desteklemediklerini göstermiş olacaklarını da sözlerine ekledi.

Trump bu açıklamalar karşısında Twitter üzerinden Golden State Warriors takımına olan davetini geri çektiğini belirtti.

Cleveland Cavaliers takımında oynayan LeBron James, seçim yarışında Hillary Clinton’ın kampanyasına destek vermişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG