Erişilebilirlik

Le Pen’e Yumurta Macron’a Obama Desteği


Fransa'da Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde gerginlik tırmanıyor. Seçimlerde ikinci tura kalan iki aday Emmanuel Macron ve Marine Le Pen'in televizyondaki son derece sert geçen ilk yüz yüze tartışmanın ertesi günü de gergin atmosfer devam etti.

Macron ile karşılıklı hakarete varan atışmalarla bitirdikleri tartışmanın ardından kampanyasına devam eden Le Pen, bugün seçim kampanyasına kaldığı yerden devam ederek, Dol-de-Bretagne kentine gitti. Ancak çiftçilikle geçinen Bretagne halkı Le Pen'e kötü bir sürpriz hazırladı.

Yaklaşık 50 kadar FN karşıtı militan, Le Pen'i "Faşolar dışarı" sloganları ve yumurta protestosu ile karşıladı. Korumalarının yardımıyla "yumurtanın gazabına uğramaktan kılpayı kurtulan" Le Pen, hızla toplantı yapmayı planladığı ulaştırma firması Guisnel binasına girdi.

Le Pen, "Bunlar Rennes'den gelen aşırı solcu gruplar. Bu grupların kapatılması ve yasaklanması gerekiyor" dedi.

Kampanyanın başında da Paris'te Tarım Fuarı'nı ziyaret eden Emmanuel Macron, çiftçilerin gazabına uğramış, ancak bu sefer yumurta Macron'un tam alnının ortasında kırılmıştı.

Obama'dan Macron'a destek videosu

Tartışmadan galip çıkmanın keyfini yaşayan favori aday Emmanuel Macron ise, Amerika eski Başkanı Barack Obama'dan gelen destekle sevindi. Bir video kaydında Fransızlar'a seslenen Obama, seçmeni Macron'u seçmeye davet ederek, "Ben her zaman Fransa ve Fransız halkı ile yakın oldum. Önümüzdeki seçimler Fransa'nın geleceği ve bizim için önemli olan değerler açısından çok önemli. Fransa'nın başarısı dünya için önemli. Macron liberal değerleri savunuyor. Yakınlarda kendisiyle konuştum. İnsanlara umut veriyor, korku değil. Fransa'nın Avrupa ve dünyadaki yerini genişletebilir. Bilmenizi istiyorum ki daha ileriye gitmek için Emmanuel Macron'u destekliyorum. En Marche, Vive la France" diye konuştu.

Obama Fransızlara Seslendi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Baba Le Pen'den kızına eleştiri

Macron, Obama'nın desteğini alırken, kötü bir imajla tartışmadan ayrılan ve eleştiri alan Marine Le Pen'e bir eleştiri de babası Jean Marie Le Pen'den geldi. RTL Radyosu'na konuşan baba Le Pen, "Kızım, dün geceki tartışmada talip olduğu makamın gerektirdiği yükseklikte değildi. Benim öğütlerimi dinlemeli ve Macron'a saldırarak onun gerçek kişiliğini ortaya çıkarmalıydı. Ama başaramadı, daha çok savunmada kaldı" diye eleştirdi. Uzun süredir babası ile kavgalı olan ve parti yönetiminden Disiplin Kurulu aracılığıyla atan Marine Le Pen ise, "Babam aylardır bende fazlaca bir kalite bulmuyor" diyerek bir kez daha babasıyla görüş ayrılıklarına vurgu yaptı.

Bahama'da hesap iddiası

Bu arada Marine Le Pen'in dünkü tartışmada dile getirdiği "Emmanuel Macron'un Bahama Adaları’nda bir off-shore hesabı olduğu" yönündeki iddialar da bugün yankı bulan konular arasında yer aldı. Macron, tartışmadan 2 saat kadar önce internet üzerinden yayılan iddialar aleyhinde suç duyurusunda bulundu. Paris savcılığı bu başvuru üzerine soruşturma başlattı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG