Erişilebilirlik

Las Vegas'ta Teknoloji Fuarı Göz Kamaştırdı


Las Vegas'ta Teknoloji Fuarı Göz Kamaştırdı
Las Vegas'ta Teknoloji Fuarı Göz Kamaştırdı

Dev kumarhanelere ev sahipliği yapan Las Vegas, bu kez de dünyanın en yeni teknolojilerini ağırladı. Fuarda, incecik dizüstü bilgisayarlar ve akıllı televizyonlar dahil 20 binden fazla yeni ürün tanıtıldı.

Windows’un yeni akıllı telefonları da fuarda boy gösterdi. Windows, akıllı telefonlar konusunda iPhone ve Android’in gerisinde kaldı. Ancak Microsoft yeni modelinden oldukça umutlu.

Fuarda otomobil üreticileri de iddialıydı. Mercedes yetkilisi Dieter Zetsche, “Nasıl ki akıllı telefonlar artık iletişimin vazgeçilmez parçası, akıllı otomobiller de bundan böyle ulaşımın vazgeçilmezi olacak. Otomobiliniz Internet aracılığıyla tüm servis ve uygulamaları sürekli güncelleyecek,” diye konuştu.

Fuara bazı çok bilinen teknoloji şirketleri katılmadı. Apple bunlardan biriydi. Microsoft da gelecek yıl katılmayacağını açıkladı. Ancak fuarın yine de teknoloji hayranlarının uğrak yeri olacağı kesin.

Bu seneki fuarda hoparlörlerden, dans eden robotlara ve hatta Justin Bieber gibi ünlülere de rastlamak mümkündü. Hatta bazı aygıtlarla kayak yapanlar bile vardı. Birbirine entegre olan mobil cihazlar öne çıktı. Tabletler, akıllı telefonlar ve elektronik kitaplar fuarın yıldızı oldu. Bazı tabletler gerçekten heyecan vericiydi. Yetkili David Rice Senseg, “Dokunmatik ekranları bir anlamda hayata geçiriyor. Siz dokununca o da size dokunuyor,” diyor.

Fuarda sergilenen buzdolapları ileri teknoloji ürünüydü.Bir kutu birayı 5 dakikada soğutan buzdolabı yılın en iyi icadı ödülünü aldı. Ödül alanlardan OLED tipi televizyon da hem incecik, hem akıllı, hem organik ışık yayıyor hem de “yüz tanıma” teknolojisine sahip.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG