Erişilebilirlik

Lance Armstrong: 'Ölüm Cezası Gibi'


Doping kullandığı gerekçesiyle profesyonel spor karşılaşmalarından yaşam boyu menedilen ve madalyaları elinden alınan eski Amerikalı bisikletçi Lance Armstrong, 13 yaşındaki oğlunun bile kendine inandığını, doping suçlamalarını sorgulamadığını açıkladı.

Ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey’le yaptığı söyleşinin ikinci bölümü dün yayınlanan Armstrong’un program sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Armstrong, yaptığı en zor şeylerden birinin oğluna, artık kendisini başkalarına karşı savunmamasını tembihlemek olduğunu söyledi.

Eski şampiyon doping yaptığı kanıtlandıktan sonra uluslararası spor kariyerinin yanı sıra toplum içindeki saygınlığını da yitirmiş durumda. Armstrong, üstelik kendi itiraflarının da yakınlarını çok üzdüğünü belirtiyor. Amerikalı bisikletçi uzun süre doping iddialarını yalanlamıştı. Ancak sonradan karmaşık ve teşhisi zor bir yöntemle kendisi ve takımının doping yaptırdığı ortaya çıktı.

Bununla birlikte Armstrong Oprah Winfrey’le söyleşisinde, spordan ömür boyu uzaklaştırılmayı “ölüm cezasına” benzetti, cezalandırılması gerekse bile bu şekilde cezalandırılmayı hak etmediğini kaydetti. Amerika Dopingle Mücadele Dairesi, ünlü sporcuyu yaşam boyu profesyonel spor karşılaşmalarından menetmişti.

Lance Armstrong, Oprah Winfrey’le söyleşisinde 1999’dan 2005 yılına kadar arka arkaya Fransa Bisiklet Turu’nda aldığı altın madalyaları, performans arttırıcı ilaç ve hormonların yardımıyla kazandığını itiraf etmişti. Gençliğinde prostat kanserine karşı başarılı bir mücadele veren 41 yaşındaki bisikletçi, doping almasaydı bu derecelerin hiçbirini alamayacağını da söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG