Erişilebilirlik

Lady Gaga 2011’de En Çok Kazanan Kadın Şarkıcı


Lady Gaga 2011’de En Çok Kazanan Kadın Şarkıcı
Lady Gaga 2011’de En Çok Kazanan Kadın Şarkıcı

Lady Gaga kuşkusuz müzikte olduğu kadar giyimi, konuşmaları ve davranışlarıyla 2011’de adından en çok söz ettiren sanatçıların ve kadın şarkıcıların başında geliyor. 2011’de Lady Gaga konserlerinde 1 milyon 300 bin dolarlık bilet satışı gerçekleşti. 90 milyonun geri kalanını Lady Gaga reklam anlaşmalarından kazandı.

Bu yıl Grammy ödülleri için en iyi albüm kategorisinde Lady Gaga “Born This Way” ile üçüncü Grammy adaylığını aldı. Bu yıl Lady Gaga, en iyi solo performans dalında “You and I” adlı şarkısıyla Grammy’ye aday gösterildi. Grammy ödülleri Şubat ayında dağıtılacak.

Lady Gaga 2011’de En Çok Kazanan Kadın Şarkıcı
Lady Gaga 2011’de En Çok Kazanan Kadın Şarkıcı

Lady Gaga’nın en yakın rakibi, ikinci sıradaki genç pop/folk müzik sanatçısı Taylor Swift. Güzelliği ve zevkli giyimiyle sık sık magazin dergilerinde boy gösteren Swift “Speak Now” adlı albümü, parfüm satışları ve konserlerinden toplam 45 milyon dolar kazandı. “Speak Now” 2011’de 3 milyon 700 bin adet satarak genç sanatçının müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı. Taylor Swift geçen yıl en iyi albüm dalında “Speak Now” adlı albümüyle Grammy ödülü almıştı. Taylor Swift bu yıl üç kategoride Grammy’ye aday gösterildi, bunlar arasında en iyi halk müziği albümü kategorisi de var.

Listede üçüncü sırada 44 milyon dolar yıllık kazançla “Teenage Dream” adlı albümüyle bu yıl hızlı bir çıkış yaşayan Katy Perry’yi görüyoruz.

Sahne şovuyla büyük beğeni toplayan Beyonce’nin kazancı 2011’de 35 milyon dolara düştü ancak yıl boyunca çok az konser veren ünlü şarkıcı, yeni albümü “4”, moda tasarımları ve iki parfümü sayesinde dördüncü sıraya tutunmayı başardı.

Taylor Swift
Taylor Swift

En çok kazanan kadın şarkıcılar listesinde beşinci sırada Rihanna var. Rihanna 2011’de 29 milyon dolar kazandı. Şarkıcı, bu yıl “Loud” adlı son albümünün satışlarından ve Cover Girl adlı kozmetik şirketinin reklamlarından büyük kar etti.

Listede Rihanna’yı yılların sanatçısı Celine Dion izliyor. Dion bu yıl 19 milyon dolar kazandı. Kanadalı sanatçının Las Vegas’ta yaptığı sahne şovundan geldi bu gelirin büyük bölümü. Listede 18 milyon dolarla Adele, 10 milyon dolarla Alicia Keys de yer alıyor.

Forbes.com’un albüm satışları, turneler, konser gelirleri, menajerler, ve müzik eleştirmenlerine dayanarak hazırladığı listedeki rakamlar, sanatçıların vergi ödemelerini içermiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG