Erişilebilirlik

Kızıl Haç Humus’a Yardım Ulaştırmaya Çalışıyor


"Dünyanın utanç verici haraketsizilği binlerce bin Ladin üretecek
İşgal altındaki Kafranbel 24 2 2012"
"Dünyanın utanç verici haraketsizilği binlerce bin Ladin üretecek İşgal altındaki Kafranbel 24 2 2012"

Uluslararası Kızıl Haç Örgütü Humus’taki yaralıları tahliye için Şam hükümetiyle pazarlık yapıyor

Uluslararası Kızıl Haç Örgütü Humus’taki yaralıları tahliye için Şam hükümetiyle pazarlık yapıyor.

Örgüt, dün, kentin 22 gündür yoğun bombardımana hedef olan Baba Emir semtinden ağır yaralı 7 kişiyi tedavi için tahliye ettiğini açıklamıştı.

Yaralılar arasında iki Batılı gazeteci Fransız Edith Bouvier ile İngiliz Paul Conroy'un bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Hafta başında ölen Amerikalı gazeteci Marie Colvin ile Fransız foto muhabiri Remi Ochlik'in cesetleri de hala Baba Emir’de.

Kızıl Haç Humus’a Yardım Ulaştırmaya Çalışıyor
Kızıl Haç Humus’a Yardım Ulaştırmaya Çalışıyor

Uluslararası Kızılhaç, kentte mahsur kalan insanlara ve yaralılara yardım ulaştırmak için Suriye yetkilileriyle görüşmelerini sürdürürken Beşar Esat rejimine baskı giderek artıyor.

Dün Tunus’ta yapılan "Suriye'nin Dostları" konferansında Suriye'ye yönelik yaptırımların artırılması kararlaştırıldı. Bunlar arasında askeri ve sivil yetkililere seyahat yasağı uygulanması, hesaplarının doldurulması ve ülkeye silah ambargosu uygulanması da var.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, insan hakları ihlallerinden ötürü Devlet Başkanı Beşar Esat’tan hesap sorulacağın söyledi ve “yaptıkları için ağır bir fiyat ödeyecek” dedi.

Amerika, Avrupa ve Ortadoğu’dan 70’tan fazla ülkenin katıldığı ve Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun temsil ettiği konferansa Rusya ve Çin katılmadı.

Bu arada Başkan Barack Obama da, dün Washington’da yaptığı bir konuşmada, Suriye’de masum sivillerin katledilmesini önlemek için Amerika ve müttefiklerinin ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Bugünkü gelişmeler

Her an ölme ve öldürülme tehlikesiyle çekilip İnternet’e yüklenen bu görüntüler için Suriyeli eylemcilere teşekkür ediyoruz.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG