Erişilebilirlik

Kıvanç Tatlıtuğ UNICEF İyiniyet Elçisi


Kıvanç Tatlıtuğ UNICEF İyiniyet Elçisi
Kıvanç Tatlıtuğ UNICEF İyiniyet Elçisi

Son yıllarda televizyon dizileriyle büyük üne kavuşan ve Türkiye dışında da büyük bir hayran kitlesi bulunan aktör Kıvanç Tatlıtuğ çocuklar için yapılacak projelere katılacak

Geçen yıl Arap ülkelerinde yapılan anketlerde en beğenilen dizi aktörü seçilen Kıvanç Tatlıtuğ, bu kez Birleşmiş Miletler'in Çocuk Fonu UNICEF'in "İyiniyet Elçisi" seçildi. UNICEF İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında ünlü televizyon aktörü Tatlıtuğ'un bundan böyle çocuk projelerine yardım için çalışacağını açıkladı.

Bu yıl Kuzey Güney adlı dizideki şanssız ve asi evlat "Kuzey" rolüyle yine zirveye çıkan genç oyuncu, son yıllarda Arap ülkelerinde büyük yankı uyandıran "Gümüş" ve "Aşk-ı Memnu" adlı Türk televizyon dizilerindeki rolleriyle uluslararası ün kazandı.

Ailesi Bosnalı olan ve 23 Ekim 1983 tarihinde Adana'da doğan Kıvanç Tatlıtuğ, dizilerden önce modellik yapıyordu. Üç kardeşi olan Kıvanç, lise mezunu. 2002'de "En İyi Model Türkiye" yarışmasını kazanarak moda dünyasına katılan Kıvanç Tatlıtuğ, 2001'de de "Uluslararası En iyi Model" yarışmasında birinci geldi. Tatlıtuğ, bir süre Fenerbahçe'de amatör basketbol oynadı.

Ortadoğu ülkelerinde "Ortadoğu'nun Brad Pitt"i olarak anılan Kıvanç Tatlıtuğ, UNICEF'in İyiniyet Elçisi olarak çocukların sorunlarına dikkati çekmeyi ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan projelerde çalışacak.

XS
SM
MD
LG