Erişilebilirlik

Kuzey Kore 'ye Yeni Yaptırımlar


Eğitim sırasında silahlarını dolduran Kuzey Kore askerleri
Eğitim sırasında silahlarını dolduran Kuzey Kore askerleri
BM Güvenlik Konseyi Kuzey Kore'ye son yaptığı nükleer denemeye karşılık olarak uygulanacak yeni yaptırımları onayladı.
15 üyeli konsey yaptırımlar öngören karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti.
Karar tasarısı Amerika ile Kuzey Kore'nin en yakın müttefiği Çin arasında haftalardır süren müzakerelerden sonra hazırlanmıştı.


BM'deki oylamadan önce Kuzey Kore Amerika’yı önleyici nükleer saldırıyla tehdit etti.

Amerika’nın nükleer savaş başlatmak üzere olduğunu iddia eden bakanlık sözcüsü, Kuzey Kore’nin de düşman mevzilerine karşı önleyici nükleer saldırı hakkını kullanarak kendi çıkarlarını koruyacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde, Kuzey Koreli bir general, Amerika ile Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatı sürdürmesi halinde ülkesinin 1953 yılında Kore savaşını sona erdiren ateşkes anlaşmasını iptal edebileceği tehditinde bulunmuştu..

Kuzey Kore söz konusu ortak askeri tatbikatların, ABD’nin nükleer saldırıya hazırlandığının bir göstergesi olarak görüyor.

Güney Kore’deki Amerikan kuvvetlerinin komutanı General James Thurman Kuzey Kore'nin mütarekeyi iptal tehdidiyle ilgili yaptığı açıklamada ateşkes koşullarının uygulanmasını sağlamakla yükümlü olduğunu belirtti.

Çin ve Kuzey Kore’yle yapılan ateşkes anlaşmasını uluslararası toplum adına ABD önderliğindeki BM Komutanlığı imzalamıştı.
1953 ateşkes anlaşmasından beri bölünmüş durumda olan Kuzey ve Güney Kore arasında bugüne kadar bir barış anlaşması yapılmadı ve diplomatik ilişki kurulmadı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG