Erişilebilirlik

Kuzey Koreli Bilgisayar Korsanları Seul’un 'Topyekun Savaş Planını' Çaldı


Tatbikata katılan Güney Kore askerleri"
Tatbikata katılan Güney Kore askerleri"

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının Güney Kore’ye ait önemli miktarda gizli askeri belgeyi çaldığına inanılıyor. Bu belgeler arasında Kuzey Kore liderine suikast planı olduğu da kaydediliyor.

Güney Kore Yonhap haber ajansına göre yetkililer bilgisayar korsanlarının Eylül 2016’da Güney Kore askeri bilgi merkezine sızdığına ve gizli belgeleri ele geçirdiğine inanıyor.

Çalınan belgeler arasında Operasyonel Plan 5015’in de olduğuna inanılıyor. Yonyap, Plan 5015’i ‘ABD ve Güney Kore’nin, Kuzey’e karşı topyekun savaş planı’ olarak niteliyor.

Güney Koreli milletvekili Lee-Cheol-hee 235 gigabaytlık askeri bilginin çalındığını ve sadece yüzde 20’sinin tanımlandığını kaydetti.

Milletvekili, çalınan bilgiler arasında Güney Kore özel birlikleriyle, kilit önemdeki askeri tesislerin bilgilerinin de olduğunu kaydetti.

Askeri bilgilerin çalınma haberi Birleşmiş Milletler’in Kuzey Kore’ye yasaklı malzeme taşıyan 4 gemiyi durdurmasının ardından geldi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Ağustos ayında füze denemelerine karşılık olarak Kuzey Kore’ye kömür ve demir ihracatını yasaklamıştı. Eylül ayında da füze denemelerine devam etmesinin ardından yine bir dizi yaptırım kararı alınmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG