Erişilebilirlik

Kuzey Kore'den Yeni Savaş Tehdidi


Kuzey Kore yeniden savaş tehdidinde bulunurken can güvenlikleri açısından tüm yabancıların Güney Kore’yi terketmelerini istedi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı hükümete bağlı Asya-Pasifik Barış Komitesi'nin “yabancı turistler ve şirketleri kendi güvenlikleri açısından Seul ve Güney Kore’den ayrılmaya çağıran” bildirisini yayınladı.
Ancak Seul'de günlük yaşamın devam ettiği, kent halkı ve yabancı turistlerin Kuzey Kore'nin tehditini ciddiye almadıkları bildiriliyor.

Kuzey Kore geçen hafta başkent Pyongyang'daki yabancı elçiliklere benzer bir uyarıda bulunarak diplomatları Çarşamba gününe kadar ülkeyi terketmeleri gerektiğini bildirmişti. Ancak hiç bir elçilik personelini tahliye etmedi.

Öteyandan Pasifik'teki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Kuzey Kore'nin askeri eylemde bulunması halinde Amerikan ve Güney Kore birliklerinin karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladı. Amiral Samuel Locklear bir Senato oturumunda yaptığı açıklamada Washington ve Seul'un bir ortak karşılık planı geliştirdiklerini belirtti.

Bu arada Kuzey Koreli işçiler Güney Kore ile ortak işletilen Kaesong sanayi bölgesine çalışmaya gitmedi. Kuzey Kore, bir gün önce ortak sanayi bölgesinden 50 bin işçisini çekeceğini açıklamıştı.
Kuzey Kore resmi haber ajansına açıklama yapan üst düzeyde bir parti yetkilisi hükümet yeniden açma ya da sürekli kapatma kararı alıncaya kadar bölgedeki tüm çalışmaların durdurulacağını belirtmişti.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG