Erişilebilirlik

Kuzey Kore’den Balistik Füze Denemesi


Kuzey Kore orta menzilli bir balistik füze denemesi yaptı. Denemeye Başkan Donald Trump ve Amerika’da bulunan Japonya Başbakanı Şinzo Abe sert tepki gösterdi.

Gelişme üzerine Trump’ı ziyaret için bulunduğu Florida’da Amerikan Başkanı ile birlikte kamera karşısına geçen Abe, Kuzey Kore’nin Japon Denizi’ne balistik füze fırlatmasının “kesinlikle hoş görülemez” olduğunu belirtti.

Abe, “Kuzey Kore BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarına tam biçimde uymalı. Başkan Trump’la görüşmemizde kendisi beni ABD’nin Japonya’nın her zaman yüzde yüz yanında olacağı yönünde güvence verdi ve bu kararlılığını göstermek için de şu anda benimle bu ortak basın toplantısına katıldı” diye konuştu.

Trump da, “Herkesin şunu anlamasını ve tam olarak bilmesini istiyorum; ABD büyük müttefiki Japonya’nın yüzde yüz arkasındadır” dedi.

Kuzey Kore’nin füze denemesi, Trump yönetimine karşı da bir meydan okuma olarak yorumlanıyor.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan dün gece yapılan açıklamada, ‘orta menzilli füze fırlatımının kuzeybatıdaki Kusong kenti yakınlarında’, Japon Denizi’ne doğru olduğu, ‘Kuzey Amerika’ya bir tehdit oluşturmadığı’ kaydedildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de füze denemesini kınadı ve bunu ‘BM Güvenlik Konseyi’nin birden çok kararının bir kez daha ihlali’ olarak niteledi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG