Erişilebilirlik

Kuzey Kore Yine Füze Test Etti


Arşiv foto
Arşiv foto

Kuzey Kore, yeni bir füze denemesi daha yaptı. Güney Kore tarafından yapılan açıklamada Kuzey Kore’nin iki ayrı füze fırlattığının tespit edildiği belirtildi. Böylece Kuzey Kore, bu ay beşinci askeri silah denemesini yapmış oldu.

İsmi açıklanmayan bir Güney Koreli yetkili, Güney Kore ve ABD’li istihbarat yetkililerinin tespit edilen füze denemesiyle ilgili olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi, ancak ayrıntılı bilgi paylaşmadı. Bir başka yetkili de denemenin Kuzey Kore kara sınırları içerisinde yapıldığının tespit edildiğini söylemekle yetindi.

Kuzey Kore’nin son dönemde füze denemelerini arttırması dikkat çekiyor. Son olarak yapılan açıklamada Kuzey Koreli yetkililer, ülkenin ABD ana karasını hedef alacak ve nükleer başlık taşıyabilecek füze geliştirme çalışmalarına devam edileceğini belirtti. Söz konusu çalışmalar 2018 yılında ABD ve Kuzey Kore arasında kurulan diplomatik girişimlerle durdurulmuştu.

Askeri uzmanlar, Kuzey Kore’nin özellikle Çin’de 4 Şubat’ta başlayacak Kış Olimpiyat Oyunları sonrasında daha da artmasını beklediklerini dile getiriyor.

Kuzey Kore devlet medyası, genel olarak denemelerin yapılmasından bir gün sonra denemelere ilişkin bilgileri paylaşıyor. Bu nedenle bugün Kuzey Kore’den henüz füze denemelerine ilişkin bir bilgi paylaşılmış değil.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG