Erişilebilirlik

Kuzey Kore Liderinin Öldüğü Bildiriliyor


Kuzey Kore Liderinin Öldüğü Bildiriliyor
Kuzey Kore Liderinin Öldüğü Bildiriliyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong İl'in öldüğü bildiriliyor. Kuzey Kore devlet televizyonu, "Büyük Lider" Kim Jong İl'in 69 yaşında öldüğünü bildirdi.

Televizyon haberine göre, Kim, Cumartesi günü aşırı fiziksel ve zihinsel yorgunluk nedeniyle öldü. Bazı haberlerde Kuzey Kore liderinin bir tren seyahati sırasında kalp krizinden öldüğü belirtiliyor.

Kim Jong İl, Kuzey Kore'nin kurucusu olan babası Kim İl Sung'un 1994 yılında ölümünden sonra işbaşına geçmişti. Hakkında çok sınırlı ölçüde güvenilir bilgi bulunan Kim Jong İl, halkın karşısına çok seyrek olarak çıkıyordu ve sesi devlet organlarında çok ender yayınlanıyordu.

Halkının büyük bölümü açlık çekerken Kuzey Kore'nin nükleer güç sahibi olmasında büyük rol oynayan Kim Jong İl, geçen yıl küçük oğlu Kim Jong Un'a orgeneral rütbesi vermişti. Bu adım, Kuzey Kore liderliğini aynı ailenin üçüncü nesline devretme girişimi olarak görülüyordu.

Gözlemciler, Kuzey Kore liderliği için önde gelen generaller arasında bir çekişme mi yaşanacağını, yoksa yönetimin yine babadan oğula mı geçeceğini görmek için beklemek gerektiğini söylüyor.

XS
SM
MD
LG