Erişilebilirlik

Kuzey Kore'den İki Yeni Füze Denemesi


Arşiv foto
Arşiv foto

Güney Kore ordusundan yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin iki yeni füze denemesi yaptığının tespit edildiği belirtildi. Fırlatılan füzelerin özelliklerinin belirlenmeye çalışıldığı ifade edildi.

Kuzey Kore tarafından fırlatılan füzelerin hangi özelliklere sahip olduğunun tespit edilmesi için Güney Kore ve ABD’li askeri uzmanların çalıştıkları belirtildi.

Kuzey Kore ulusal medyası, genellikle denemelerden bir gün sonra konuya ilişkin haberler yayınlıyor.

Söz konusu füze denemesinin ABD ve Güney Kore tarafından 22 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında askeri tatbikat düzenleyeceklerinin duyurulmasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Kuzey Kore son iki aydır herhangi bir füze denemesi yapmıyordu. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore lideri Kim Yong Un’un kız kardeşi tarafından yapılan açıklamada ülkede COVID-19’a karşı zafer ilan edilmiş, ancak salgının ülkeye girmesi konusunda suçlanan Güney Kore, tehdit edilmişti.

Kuzey Kore’nin bu tavrına karşılık dün kameralar karşısına geçen Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, nükleer silahlardan arınmayı kabul etmesi halinde Kuzey Kore’ye kademeli olarak ekonomik yardımda bulunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG