Erişilebilirlik

Kuzey Kore'den Art Arda Füze Denemeleri


Kuzey Kore son dönemde yaptığı füze denemelerine bir yenisini daha ekledi. Devlet medyasında dün yer alan habere göre yeni bir uçaksavar füzesinin denemesi de başarıyla gerçekleştirildi.

Kuzey Kore bu hafta içerisinde ayrıca bir de hipersonik füze denemesi yapmıştı. Son bir ay içerisinde de balistik ve nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip füze denemelerini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Son denemeler Kuzey Kore’nin düzenli olarak füze geliştirme programına devam ettiğinin de bir kanıtı olarak değerlendiriliyor. Bu durum, ülkeye yönelik yeni yaptırımların da gündeme gelmesine neden olabilir.

Kuzey Kore yönetiminden yapılan son açıklamalarda, ülkenin askeri kapasitesini geliştirme çabalarının diğer ülkeler gibi savunma amaçlı olduğu, herhangi bir ülkeye saldırma niyetinin söz konusu olmadığı ifade edildi. ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore’ye karşı çifte standart ve düşmanca politika izlemekle suçlandı.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Çarşamba günü yaptığı açıklamada kendilerinin Güney Kore’ye saldırmaları için bir neden bulunmadığını ve iki ülke arasındaki iletişim kanallarını açmak niyetinde olduklarını söyledi.

Güney Kore’den yapılan açıklamada da söz konusu iletişim kanalına Cuma gününe kadar Kuzey Kore’nin yanıt vermediği, ancak girişimlere devam edileceği ifade edildi.

Öte yandan Biden yönetimi de Kuzey Kore’ye yönelik düşmanca herhangi bir tavrın söz konusu olmadığını dile getirdi ve nükleer program konusunda görüşmelere dönülmesi için yapılan teklifleri kabul etmesi çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG