Erişilebilirlik

Kuzey Irak'a Sınır Ötesi Operasyon


Nokta operasyonlarında hedef PKK kampları. Sınır ötesindeki sıcak takipte, bölgeye havadan indilen Bordo bereli özel birliklerin imzası var

Sınır ötesindeki PKK kamplarına, uzun bir aradan sonra operasyon düzenlendi. Diyarbakır'dan kalkan 6 savaş uçağının katıldığı operasyonun hedefinde, Kandil Dağı'ndaki terör örgütünün eğitim kampları vardı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı kaynaklara göre Bordo Bereliler'in katıldığı operasyonda Irak sınırından 5 kilometre kadar içeriye girilerek bölgedeki muhtemel hedeflerde, arama tarama faaliyeti yapıldı.

İki gün süren operasyonda terör örgütünün ağır zaiyata uğradığı belirtilirken, fazla detay verilmedi. Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik nokta operasyonlarında görev alan Bordo Bereliler ise, helikopterlerle bulundukları yerlerden alınarak güvenli bir şekilde üslerine geri döndürüldü.

Başbakan Erdoğan, operasyonla ilgili 'zaman zaman özellikle hava harekatının olduğunu biliyorum' sözleriyle, Türkiye'nin 5 yıl sonra sınır ötesine düzenlediği ilk operasyonu doğruladı. Konuyla ilgili soruyu Endonezya ziyareti sırasında yanıtlayan Başbakan'ın açıklaması 'Bordo bereliler noktasındaki bir harekattan, şu anda böyle bir giriş çıkışın olduğu konusunda henüz haberim yok' şeklinde devam etti.

Bölgedeki hareketlilik Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'in ziyaretleriyle de sürdü. Malatya ve Diyarbakır'daki Hava Kuvvetleri Komutanlığına gelen Orgeneral Özel, incelemelerde bulundu.

Terörle mücadelede sınır ötesi operasyon konusunda Hükümet'e verilen yetki, Ekim Ayı'nda Meclis'ten geçerek 1 yıllığına uzatılmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG