Erişilebilirlik

Kushner’e ‘Flynn’ Sorgusu


Amerikan haber ajansı Associated Press, Başkan Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’in, Rusya soruşturmasının başındaki özel savcı Robert Mueller’in ekibi tarafından, eski ulusal güvenlik konseyi danışmanı Michael Flynn hakkında sorgulandığını bildirdi.

Ajansın haberine göre, soruşturma hakkında bilgi sahibi olduğu belirtilen bir kişi, Kushner’in sorgusunun bu ay içinde yapıldığını ve 90 dakika civarında sürdüğünü söyledi. Kimliği açıklanmayan kişi, sorgunun amacının kısmen, Kushner’in Flynn hakkında temize çıkarıcı olabilecek türden herhangi bir bilgiye sahip olup olmadığını belirlemek olduğunu belirtti. Beyaz Saray’dan birden fazla tanığa, Flynn’e yönelik neler bildikleri konusunda sorular sorulduğu kaydedildi.

Kushner’in sorgulanması, Mueller için çalışan savcıların Flynn’in özel iş faaliyetleriyle ilgili büyük jüri ifadesini ertelediği bir zamana denk geldi.

Ertelemenin nedeni henüz bilinmiyor ancak erteleme kararı, Flynn’in avukatlarının Trump’ın hukuk ekibini artık davayla ilgili bilgi paylaşmayacakları yönünde bilgilendirmesinden bir hafta sonra alındı.

Kushner’in avukatı Abbe Lowell yaptığı açıklamada, “Jared Kushner tüm ilgili soruşturmalarda gönüllü olarak işbirliği yaptı ve bunu yapmaya da devam edecek” ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG