Erişilebilirlik

Küresel İşsizlik Oranı Giderek Artıyor


Uluslararası Çalışma Örgütü, (ILO) dünya genelinde 200 milyon kişinin işsiz olduğunu ve işsizliğin bu yılda da artacağını açıkladı.

Örgütün “Küresel Çalışma Eğilimleri 2013” adlı yıllık raporuna göre iki senedir düşen işsizlik oranı 2012’de dünya genelinde 4.2 milyonluk bir artış gösterdi. Bu artışın dörtte biri gelişmiş ekonomilerde gerçekleşirken, geriye kalan dörtte üçlük bölümün Doğu ve Güney Asya ile Afrika’da gerçekleştiği belirlendi.

Salı günü açıklanan rapora göre ayrıca 39 milyon kişinin işgücü piyasasından ayrıldığını ve işsizlik oranına dahil edilmediği belirtildi.

Örgütün genel direktörü Guy Ryder, gelecekle ilgili beklentilerinin iyi olmadığını, küresel ekonomik düzelmenin işsizliği azaltacak kadar güçlü olmayacağını açıkladı.

Ryder, “İşsizliğin artmaya devam ettiğini görüyoruz. Bizim tahminimize göre işsizliğin 2013’te 5.1 milyon, 2014’te ise 3 milyon daha da artmasını bekliyoruz. Bu istediğimizin tersi yönünde bir gidişat” diye konuştu.

İşsiz sayısının önümüzdeki beş yıl içinde 210 milyona yaklaşacağını öngören rapora göre, iş piyasasının durumu gençler açısından daha da vahim. 15 ile 24 yaş arasında 74 milyon kişinin işsiz olduğu açıklanırken, bu rakamın genç nüfusun yüzde 12.6’sına eşit olduğu belirtildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG