Erişilebilirlik

Küresel Düzeyde Yatırımcılar Hala Tedirgin


Küresel Düzeyde Yatırımcılar Hala Tedirgin
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Pekin’deki bu aracı şirkette onlarca yaşlı yatırımcı borsadaki tasarruflarını kurtaracak bir toparlanma bekledi ve hayal kırıklığına uğradı.

Borsada yatırımı olanlar arasındaki kızgınlık ve çaresizlik hissi artıyor.

Zhang, “Borsaya güvenim kalmadı. Duyduklarımız bizi çok korkutuyor” diyor.

Borsanın ne kadar düşebileceğini kimse bilmiyor. Şangay Birleşik Endeksi Haziran’dan bu yana yüzde 40’tan fazla düştü ve devletin müdahalesine alışık yatırımcılardaki yılgınlık artıyor.

Ancak bazıları ne yapacaklarını bilemezken diğerleri fırsat kolluyor. Zhang borsada oynamasa da ailesi oynuyor.

Zhang, “Elbette hisseler düşünce büyük bir kayıp hissediyorlar. Ama o kadar da kötü değil. Fiyatlar düşünce satın almanın tam zamanı demek” diyor.

Borsadaki düşüş Çin ekonomisinin yavaşladığı dönemde geldi. Birçok kişi ekonominin büyük hızla yavaşlamasından ve inişin sert olmasından kaygı duyuyor.

Fiyatların artması ve maaşlardaki durgunluk herkesi endişelendiriyor.

Yi, “Enflasyonu hissediyoruz. Herkes maaşların yetersizliğinden ve fiyatların artmasından şikayetçi” şeklinde konuşuyor.

Bir başka Çinli ise, “Hükümet, fiyatları, özellikle de gıda fiyatlarını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Ancak kiralar ve diğer masraflar artıyor. Her şey hükümetin reel ekonomiyi iyileştirmek için ne yapabileceğine bağlı” diyor.

Çin, ekonomiye destek için birçok reform sözü verdi. Ancak pazardaki ürkeklik ve diğer ülkelerdeki kaygılara bakarak devletin yavaş hareket ettiği düşünülebilir.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG