Erişilebilirlik

Kurban Bayramı’nda Suriye’ye Gidenler Dönüyor


Kurban Bayramı’nda Suriye’ye Gidenler Dönüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

Kurban Bayramı’nı Suriye’deki akrabaları ve yakınlarıyla geçirmek için Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye giden aileler, Türkiye’ye dönmeye devam ediyor.

Kurban Bayramı’nı ülkesinde geçirmek isteyen Suriyeli mülteciler, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gitmişti. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, 21 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos’a kadar 33 bin Suriyeli, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçerek ülkelerine gitti.

Bayram ziyaretini tamamlayan Suriyeli sığınmacılardan bazılarının Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndaki pasaport ve geçici koruma kimlik kartı kontrollerinin ardından Türkiye’ye dönüşleri sürüyor.

Suriye’nin İdlib kentinden 2014 yıllında eşi ve çocuğuyla birlikte Türkiye'ye sığınan Rafat Ali Hüssein, Kurban Bayramı tatilinden fırsat bulup Suriye’deki yakınlarıyla hasret gidermek için İdlib’e gittiğini belirtti. Hüssein, ziyaretini daha uzun tutmayı planladığını, ancak çatışmaların artmasından dolayı tatilini yarıda kesip Türkiye’ye geri döndüğünü söyledi.

Hüssein, “Bayram tatilinde Suriye'ye gidip ailemi, akrabalarımı ziyaret ettim ve döndüm. Hayat orada çok zor. Savaş devam ediyor. Daha orada yaşayabilmemiz için zaman lazım. Orada yaşayan vatandaşlarımıza yardım gerekiyor. Çocukların, ailelerin durumu çok kötü. Bu şartlarda Suriye'de kalamayız.”

Bayramlaşmak için ülkelerine giden Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye geri dönebilmeleri için verilen süre 31 Aralık 2017 tarihinde sona eriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG