Erişilebilirlik

Abbas: 'İsrail'le İletişimi Askıya Alıyoruz'


Kudüs’te Cuma Namazı Sonrası Çatışma
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:13 0:00

Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail ile her türlü resmi teması askıya alacaklarını açıkladı. Kararın El Aksa Camisi'nin girişine yerleştirilen metal dedektörler kaldırılana kadar devam edeceğini de söyledi.

Bugün binlerce Filistinli, Mescid-i Aksa yanında Cuma namazını kıldıktan sonra güvenlik güçleriyle çatışmıştı. Filistinliler, geçen Cuma günü iki İsrail polisinin ölümüne neden olan saldırı sonrasında El-Aksa Camisi’nin girişine metal dedektörler yerleştirmesini ve 50 yaş altındaki Müslüman erkeklerin girişine izin vermemesini protesto amacıyla Cuma namazını sokakta kıldı.

Namazın ardından bazı Filistinliler İsrail güvenlik güçlerine taş fırlattı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin karşılık olarak gözyaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığı kaydedildi.

Kudüs’te olaylar sırasında önce 17 yaşındaki bir Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Daha sonra hayatını kaybeden Filistinlierin sayısının 3'e yükseldiği kaydedildi.

Filistinli liderler, Müslümanlara İsrail dedektörleri kaldırıncaya kadar bölgeye gitmeme çağrısı yapmıştı.

İsrail ise dedektörlerin kalacağını söylüyor.

Ürdün de dedektörleri bölgeden kaldırması için İsrail’e çağrı yapmıştı. Cuma günü de binlerce Ürdünlü İsrail’i protesto etti.

Filistin lideri Mahmud Abbas da konuyu Trump’ın danışmanı damadı Jared Kushner’le telefonda görüştü. Abbas, durumun çok tehlikeli olduğunu ve kontrolden çıkabileceğini kaydetti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG