Erişilebilirlik

Kudüs'te Cuma Gerginliği


İsrail’de güvenlik güçleriyle Filistinli siviller arasında Kudüs’te bir süredir yaşanan gerginlik bugün de devam etti. Cuma namazı öncesinde Mescid-i Aksa çevresinde Filistinli gençlerle İsrail güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Filistinliler güvenlik güçlerine taş atarken İsrail güvenlik güçleri de kabalığa müdahale etti.

Filistinli yetkililer olaylarda şu ana kadar onlarca kişinin yaralandığını söyledi. Yetkililer İsrail güvenlik güçlerinin kalabalığa karşı plastik mermiler ve ses bombalarıyla müdahale ettiğini belirtiyor.

İsrail polisi Hamas bayrakları taşıyan bir grubun Mescid-i Aksa yakınlarına sabahın erken saatlerinden itibaren taşlar getirerek yığınak yaptıklarının görüldüğünü söyledi. Polis, göstericilere sabah namazının sona ermesinin ardından müdahale edilmeye başlandığını açıkladı.

Sabah namazından çıkan bazı yaşlıların olayları yatıştırmak için gençleri durdurmaya çalıştıkları ancak başarısız oldukları belirtiliyor. Mescid-i Aksa girişinde bir ağacın atılan havai fişek nedeniyle alev aldığı kaydedildi.

İsrail Polisi El Aksa Camisi’ne Girdi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Filistin Kızılay örgütü de sabahtan bu yana yaşanan olaylarda en az 31 kişinin yaralandığını, 14 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. İsrail polisinden bir kadın memurun da atılan taş nedeniyle yüzünden yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG