Erişilebilirlik

'Küçük Amal' Mülteciler İçin İlk Adımını Gaziantep'te Attı


Küçük Amal (Emel) adındaki, 9 yaşında Suriyeli bir mülteci kız çocuğunu simgeleyen 3 buçuk metre boyundaki bir kuklanın, Türkiye-Suriye sınırından İngiltere’ye uzanan yolculuğunu anlatan ve The Walk – Yürüyüş projesi adı verilen yolculuğu Gaziantep’te başladı.

Yolculuğunun ilk adımını, Suriye sınırındaki Gaziantep'in eski yerleşim yerlerinden Lala Paşa Sokağı'nda atan kukla Amal, aynı sokakta elinde fenerlerle bekleyen Türk ve Suriyeli çocuklarla aileleri tarafından karşılandı. Ellerindeki fenerlerle sokağı aydınlatan çocukların eşliğinde Gaziantep Kalesi'nin önüne ulaşan kukla Amal, burada Nefes Müzik Okulu Çocuk Orkestrası’nın konserine katıldı. Konser sonunda Karam Vakfı’nın öğrencileri ve öğretmenleri, Küçük Amal’ın yolculuğu için özel olarak tasarladıkları yolculuk valizini kendisine teslim etti.

'Küçük Amal' Mülteciler İçin İlk Adımını Gaziantep'te Attı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Küçük Amal, annesini bulmak üzere çıktığı bu yolculukta, 4 ay boyunca 8 ülke sınırını geçerek 8 bin kilometre yol kat edecek. Amal, 27 Temmuz- 3 Kasım tarihleri arasında ziyaret edeceği her köy, kasaba ve kentte; sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları tarafından halka açık gerçekleştirilecek birçok kültür ve sanat etkinliğiyle karşılanacak.

Mülteci konularını işleyen İngiltere merkezli Good Chance Tiyatrosu öncülüğünde hazırlanan, Türkiye ve dünyadan birçok sanatçı, kurum ve kuruluşun desteklediği "Yürüyüş (The Walk) Projesi" kapsamında hazırlanan kukla Küçük Amal, annesini bulmak üzere yola çıkan bir kız çocuğunun hikayesini konu alıyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG