Erişilebilirlik

Küba Siyasi Mahkumları Serbest Bıraktı


Serbest bırakılan bir Kübalı siyasi mahkum ailesiyle kucaklaşırken
Serbest bırakılan bir Kübalı siyasi mahkum ailesiyle kucaklaşırken

Üst düzeyde bir Amerikalı yetkili Küba hükümetinin diplomatik ilişkileri normalleştirme kararı aldıklarında verdiği sözü tutarak ABD'nin adlarını verdiği 53 siyasi mahkumu serbest bıraktığını açıkladı

Amerikan hükümeti, Küba’nın verdiği sözü tutarak 53 Kübalı siyasi mahkumu serbest bıraktığını bildirdi. Havana hükümeti bu sözü geçen ay iki ülke diplomatik ilişkileri normalleştirme kararı aldıklarını açıkladıkları sırada vermişti.

Üst düzeyde bir Amerikalı yetkilisi, Küba hükümetinin mahkumlardan bazılarını sosyal ve siyasi reformlar için faaliyet gösterme suçundan tutukladığını söyledi. Amerika insan hakları örgütleriyle danıştıktan sonra bu mahkumların isimlerini Küba hükümetine verdi ve bırakılmalarını istedi.

Yetkili bu çok olumlu gelişmeyi memnunlukla karşıladıklarını ve Küba hükümetini verdiği sözü tutmasından da memnun olduklarını söyledi.Yetkili, Havana’daki Amerikan Temsilciliğinin mahkumların bırakıldığını doğruladığını da sözlerine ekledi.

Washington ve Havana yönetimleri, 2014’ün sonlarında karşılıklı elli yılı aşkın süredir kesik bulunan diplomatik ilişkilerini yeniden canlandırmak için somut adımlar atma kararı aldıklarını açıklamışlardı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG