Erişilebilirlik

Kosova’da Gülen Okullarına Operasyon


Kosova polisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki yıl önceki darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fethullah Gülen’le bağlantılı okullarda görev yapan 5 Türk’ü tutukladı. Bazı medya kuruluşlarında bu sayı 6 olarak verildi.

Kosova İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, bu kişilerin oturma izinlerinin iptal edildiğini belirtti ancak gerekçe vermedi.

Kosova yasalarına göre, bakanlık; güvenlik, suç, sağlık, kamu ahlakı ya da insan hakları tehditleri gibi gerekçelerle kişilerin oturma izinlerini iptal edebiliyor.

Tutuklamalar hakkında bilgi sahibi olan ve kimliğinin açıklanmaması koşuluyla konuşan bir kaynak, Associated Press haber ajansına verdiği demeçte, 5 kişinin oturma izinlerinin sürelerinin dolması nedeniyle tutuklandığını söyledi.

Gülistan Eğitim Kurumları da tutuklamaları doğrulayarak, yönetici konumundaki bu kişilerin “gizemli bir şekilde” götürüldüklerini kaydetti.

Kosova Başbakanı Ramuş Haradinaj da gazetecilere, tutuklamaların nedeninin oturma izinleri olduğunu belirtti.

Türk medyası Anadolu Ajansı’nda dayandırdığı haberlerde bu kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Kosovalı yetkililerle işbirliği sonucu Türkiye’ye getirildiğini iddia etti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG