Erişilebilirlik

Kongre’de Kritik Oylama Yarın


ABD Temsilciler Meclisi üyeleri yarın borçlanma tavanının yükseltilmesini öngören tasarıyı oylayacak. Borçlanma tavanı yükseltilmezse, 27 Şubat’tan sonra hükümet borçlarını ödeyemez duruma düşebilir

Borçlanma tavanının yükseltilmesini öngören tasarı bu hafta içinde Temsilciler Meclisi’nde oya sunulacak. Borçlanma tavanı yükseltilmezse Amerikan hükümeti Şubat ayının sonlarında borçlarını ödeyemez duruma gelecek.

Konuyla ilgili tasarı, Temsilciler Meclisi’nin kontrolünü elinde bulunduran Cumhuriyetçi Kongre üyelerine dün sunuldu.

Cumhuriyetçiler, hükümetin borçlanma yetkisini bir yıllığına uzatmak ve ordudan emekli olanların maaşlarında kesinti öngören düzenlemeyi iptal etmek istiyor.

Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, emekli askerlerin maaşlarını herhangi bir kesinti olmadan ödeyebilmek için yaşlı vatandaşların yararlandığı sağlık hizmeti Medicare’deki kesintilerin kapsamını genişletmeyi planlıyor. Ancak Demokrat Partililer, borçlanma tavanının yükseltilmesinin bazı programlarda kesinti yapılması koşuluna bağlı olmasına karşı çıkıyor.

Maliye Bakanı Jack Lew, borçlanma yetkisinin 27 Şubat’tan sonrası için uzatılmaması durumunda hükümetin borçlarını ödeyemez duruma düşeceğini açıklamıştı.
Temsilciler Meclisi’ndeki oylamanın yarın yapılması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG