Erişilebilirlik

Kongre Obama'nın Yetki Talebini Görüşüyor


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Senato komisyonunda soruları yanıtlarken
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Senato komisyonunda soruları yanıtlarken

ABD savunma ve dışişleri bakanlarıyla genelkurmay başkanı Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda Obama'nın IŞİD'e karşı sınırlı kara kuvveti kullanma talebi konusunda soruları yanıtladı

Başkan Barack Obama’nın ulusal güvenlik ekibinin öndegelen üyeleri Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda IŞİD militanlarına karşı kuvvet kullanma yetkisiyle ilgili ifade verdi ve senatörlerin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz ay Başkan Obama, kendisine Amerikan birliklerini üç yıl boyunca kara harekatına katılmaksızın sınırlı biçimde kullanma yetkisi verilmesini istemişti.

Savunma Bakanı Ashton Carter, Dışişleri Bakanı John Kerry ve Amerika Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda ifade verdi.

Bu oturum, Senato ve Temsilciler Meclisi’nin Başkan Obama’ya istediği yetkiyi onaylaması konusunda başlatılan uzun bir sürecin ilk adımını oluşturuyor.

Başkan Obama’nın yetki talebi, kara birliklerini sınırlı kullanılmasına karşı çıkan Cumhuriyetçiler ve Amerika’nın hiçbir şekilde kara kuvveti kullanmasını istemeyen Demokratlar'ın itirazları nedeniyle Kongre'de güçlükle karşılaşıyor.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG