Erişilebilirlik

Kongre Küçük İşletmelere Kaynak Konusunda Uzlaşmaya Yakın


Amerika’da Kongre üyeleri Corona virüsü nedeniyle işleri zarar gören küçük işletmelere ek kaynak sağlanması konusunda uzlaşmaya çok yakın.

Hem Kongre hem de Beyaz Saray kaynakları bunu doğruluyor.

Maliye Bakanı Seteve Mnuchin, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada anlaşma konusunda umutlu olduğunu ve haftanın son gününde uzlaşma sağlanabileceğini kaydetti.

Senato Azınlık Lideri Demokrat Shumer de Cumhuriyetçiler’le uzlaşmaya yakın olduklarını ancak ilgilenilmesi gereken bazı konuların kaldığını söyledi.

Mnuchin, ihtiyacı olan küçük işletmelere için 300 milyar doların ulaştırılabileceğine inandığını vurguladı.

Maliye Bakanı bununla birlikte söz konusu kaynağa eyaletlerin dahil edilmeyeceğini söyledi. Demokratlar daha önce küçük işletmeler için düşünülen kaynağa eyaletler ve sağlık sektörü için de bütçe ayrılmasını istiyordu. Bu nedenle Demokratlar daha önce küçük işletmeler için ek kaynağı veto etmişti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de ABC’ye yaptığı açıklamada bir anlaşmaya çok yakın olduklarını düşündüğünü söyledi.

Başkan Yardımcısı Mike Pence de Fox News’a yaptığı açıklamada müzakerelerin devam ettiğini ve anlaşmaya çok yakın olduklarını kaydetti.

Pelosi ve Schumer küçük işletmelerle birlikte eyalet ve yerel yönetimler ve hastaneler için de kaynak ayrılmasını istiyordu.

Mart ayında kabul edilen 2.2 trilyon dolarlık ekonomik pakette küçük işletmeler için 300 milyar dolar ayrılmış ancak kısa sürede bu paranın tükendiği basına yansımıştı.

Corona virüsü salgınından çok etkilenen eyaletler New York ve New Jersey’nin valileri testler için daha fazla federal kaynağa ihtiyaçları olduğunu belirtiyor.

Pelosi, hastaneler, öğretmenler ve itfaiye çalışanları için maddi destek sağlanması konusunda üzerinde çalışılmakta olan kaynak tasarısının seçenek olabileceğini söyledi.

Kongre, küçük işletmeler konusunda uzlaşıya varılmasının ardından Corona virüsü ile mücadele kapsamında 4. Ekonomik paketi gündemine almayı planlıyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG