Erişilebilirlik

Kongre Binası'nın Kubbesini Göçmenler Onarıyor


Kongre Binası'nın Kubbesini Göçmenler Onarıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Kongre Binası'nın Kubbesini Göçmenler Onarıyor

Amerikan demokrasisinin en büyük simgelerinden Kongre binasının kubbesi, 150 yıl önce inşa edilmiş, demirdöküm kubbe son olarak 1960’ta onarılmıştı. Hava şartları ve yıpranma, kubbe üzerinde binden fazla çatlak oluşmasına yol açtı.

Suriye doğumlu Amerikan vatandaşı Vehe Tanaşyan, kubbeyi onaran tadilat firmasında çalışıyor ve bu projenin bir parçası olduğu için çok gururlu olduğunu belirtiyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen göçmenlere iş veren American Iron Works şirketi, taş ve demirdöküm kubbenin etrafını çelik iskeleyle kapladı.

Faslı Muhammed Samiri, Suriye, Ermenistan, Jamaika, Haiti ve Güney Amerika gibi birçok ülke ve bölgeden gelen işçilerin kültürel ve profesyonel geleneklerinin de birleştiğini söylüyor.

American Iron Works firması, 11 Eylül terör saldırılarında hasar gören Savunma Bakanlığı binası Pentagon’u da onarmıştı.

Birinci nesil Amerikalı Nerses Zanaryan, demir işçiliğini neden sevdiğini şöyle anlatıyor: ”Parmak izlerimin Washington’un dört bir yanında olduğunu bilmek çok hoş. Bu gördüğünüz çelik, yüzlerce yıl ayakta duracak binalarda kullanılacak. Alın terimin burada olduğunu biliyorum.”

Yetenek, ortak insani değerler ve çalışma azmi, Amerikalılar için demokrasinin simgesi olan bu yapıyı onaran göçmenlerin sahip oldukları özellikler. Bu özellikler aynı zamanda savaş, yoksulluk ve daha iyi bir hayat arayışı içinde Amerika’ya ayak basanlar için de yepyeni fırsat kapıları açıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG