Erişilebilirlik

ABD Büyükelçiliği Terör Tehdidi Nedeniyle Kapandı


Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde, IŞİD bağlantılı bir grubun tehdidi üzerine Amerika Büyükelçiliği bir haftadan uzunca bir süre kapalı kaldı.

Amerikalı yetkililerin VOA’ye verdikleri bilgiye göre, terörist grubun yerel kişilerden mi yoksa yabancı savaşçılardan mı oluştuğunun bilinmediği belirtildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı şu aşamada konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Bakanlık sadece Kinşasa’daki elçiliğin terör tehdidi nedeniyle kapalı olduğunu söylemekle yetindi.

Söz konusu bu bilgiler elçiliğin yeniden açılmasından birgün önce duyuldu.

Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, “Kinşasa’daki elçilik, bölgedeki Amerika’ya ait tesislere yönelik tehditler konusunda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti hükümetiyle yakın bir biçimde çalışıyor” dedi.

Aynı yetkili elçiliğin yeniden normal şekilde faaliyet geçmeye başlayacağını da söyledi ve elçiliğin internet sayfasında da faaliyetlerin Salı günü itibariyle yeniden başlayacağı duyuruldu.

Elçiliğin 26 Kasım tarihinde terör tehdidi nedeniyle kapandığı ve Amerikalı vatandaşlara da terör uyarısı yapıldığı belirtildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir ay içerisinde devlet başkanlığı seçimleri yapılacak. Devlet Başkanı Joseph Kabila 2016’da görev süresi dolmuş olmasına rağmen halen yönetimde bulunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG