Erişilebilirlik

'Kolombiya'daki Saldırıyı ELN Militanlari Duzenledi'


Kolombiya’da dün bir polis akademisini hedef alan, 21 kişinin ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden olan saldırının arkasında militan grup ELN’nin bulunduğu açıklandı. Açıklama Kolombiya Savunma Bakanı Guillermo Botero tarafından yapıldı.

Olayın, hükümetin isyancı grupla barış görüşmelerine yeniden başlaması ihtimalini ortadan kaldırabileceği görüşü hakim.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, ELN’nin patlayıcı uzmanı Jose Aldemar Rojas tarafından kullanılan bir araç kontrol noktalarını yararak General Santander Okulu’na daldı ve ardından infilak etti. Patlamanın etkisiyle civardaki apartmanların camları kırıldı.

Botero, “ELN’nin terör saldırısı bu canları aldı” dedi.

Ulusal Kurtuluş Ordusu ya da kısa adıyla ELN, 200 bin civarında militandan oluşuyor ve ABD’yle AB tarafından terör örgütü olarak tanınıyor. Örgüt, eski Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos’un hükümetiyle 2017 yılının Şubat ayında barış görüşmelerine başlamıştı, ancak şu anki Cumhurbaşkanı Ivan Duque ELN’nin tüm rehineleri serbest bırakması ve saldırılarını sonlandırana kadar görüşmeleri askıya almıştı.

Botero, El Mocho ya da Kiko takma adlarıyla da bilinen Rojas’ın, bomba yapımı sırasında elini kaybettiğini ve Venezuela sınırından sık sık geçiş yaptığını söyledi.

Savunma Bakanı, saldırının 10 aydır planlandığını ve Rojas’ın olayda öldüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Duque de, patlamayı polis akademisi öğrencilerine karşı “çılgın bir terör eylemi” olarak niteleyerek, “Olaya karışan teröristleri yakalayana ve adalet önüne çıkarana kadar bize rahat yok” diye konuştu.

Saldırıda kullanılan araçta 80 kilo ağırlığında patlayıcı madde bulunduğu açıklandı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG