Erişilebilirlik

Kobe Bryant 2016'da Basketbolu Bırakıyor


Kobe Bryant 2016'da Basketbolu Bırakıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’in en büyük yıldızlarından Kobe Bryant, beş kez şampiyonluğa taşıdığı Los Angeles Lakers takımıyla oynadığı bu sezon sonunda basketbolu bırakıyor. Amerika’nın Sesi, Olimpiyatlar’da iki kez altın madalya kazanan, 17 kez NBA All-Star seçilen Bryant’la Washington’da konuştu.

37 yaşındaki Kobe Bryant, NBA’deki 20’inci ve son sezonunda maç yapmaya geldiği Washington’da kendisini tüm zamanların en büyük basketbolcularından biri yapan becerilerini sergiledi.

Kobe Bryant’ın Washington dahil Amerika’nın dört bir yanında yüzbinlerce hayranı var.

Joshua Bailley, “Daha ilk günden beri LA Lakers hayranıyım. Kobe’ye daha ilk şampiyonlukta hayran kalmıştım, hayat boyu da hayranı olacağım.”

Joshua Bailey, kız arkadaşı Adrienne Goode’un maça aldığı biletleri, hayatının en güzel hediyesi olarak niteliyor: “Olağanüstü bir kariyere harika bir nokta koyuyor. Basketbolu bırakma zamanı gelmişti. Bryant’ın ardında bıraktığı iz, Los Angeles ve hayranları için taşıdığı anlam çok büyük.”

Adrienne Goode, “Basketbola yıllarca devam etmesini bekleyemezdik. Onu son kez sahada oynarken görmek büyük bir onur, harika bir deneyim. Ama artık bırakmasına seviniyorum, herkesin bir zamanı var” şeklinde konuşuyor.

Rakip takımların daha cazip tekliflerine rağmen kariyeri boyunca tek bir takıma sadık kalan profesyonel sporcu sayısı oldukça az.

Angel Heredia, “Sporcularda sadakate pek rastlanmaz. Özellikle de futbol ya da basketbolda durum böyledir. Ama Kobe Bryant’ın 20 yıl boyunca Los Angeles Lakers’da oynadığını görmek harikaydı” diyor.

Washington’daki maçta da sık sık uzun atışlar yaparak seyircileri hayran bırakan Bryant, kendisini fiziksel olarak çok iyi hissettiğini söyledi: “Bacaklarım çok iyi durumdayken uzun atışları çok daha rahat yapabileceğimi hissediyorum. Durup havaya sıçrıyor ve atışımı kolayca yapıyorum.”

Son sezonunu oynayan Kobe Bryant’ın lig karşılaşmaları boyunca Amerika’nın dört bir yanında yapacağı maçlara ilgi çok büyük.

Son sezonunu oynayan Kobe Bryant’ın lig karşılaşmaları boyunca Amerika’nın dört bir yanında yapacağı maçlara ilgi çok büyük.

Washington Wizards karşısında maçı 108-104 kazanan Lakers’ın yıldızı Bryant, takımının bir noktada arayı 31 puan açmasıyla sezon ortalamasını ikiye katladı.

Bryant, “Soyunma odasında performansımı düşünüp durdum. Acaba neyi farklı yapmıştım? Yanıtını hala bilmiyorum” diyor.

Koçu Byron Scott, skordan memnundu: “Kobe böylesi olağanüstü performansları daha kaç kez sergiler bilemiyorum ama her seferinde sahaya büyük bir tutkuyla çıkmasını bekliyorum. Hep böyle kazanır mıyız bilmiyorum ama tüm gücüyle oynayacağından eminim.”

Kariyerini bu sezon sonunda noktalayacak olan Kobe Bryant, bir süre daha hayranlarını büyülemeye devam edecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG