Erişilebilirlik

Kobani'de IŞİD'e Karşı Direniş Sürüyor


Sınırın Türkiye tarafındaki Murşitpınar köyünden çekilen fotoğrafta Kobani'de yoğun çatışmalar yaşandığı görülüyor
Sınırın Türkiye tarafındaki Murşitpınar köyünden çekilen fotoğrafta Kobani'de yoğun çatışmalar yaşandığı görülüyor

Kürt milisler, İslam Devleti (IŞİD) militanlarının son birkaç haftadır ağır saldırılarına maruz kalan Kobani’de yoğun direnişlerini sürdürüyor.

Associated Press haber ajansına konuşan bir Kürt yetkili, kentin güney ve doğu bölgelerinde şiddetli çatışmalar yaşandığını söyledi ve yardım çağrısında bulundu.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, IŞİD’in Kobani’nin yüzde 40’ını kontrol ettiğini açıkladı.

IŞİD üç haftadır Kobani’yi kuşatmış durumda. Cihatçı örgütün saldırılarını durdurmak amacıyla Amerika, hafta başından bu yana Kobani’deki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenliyor. Ancak bu operasyonların IŞİD saldırılarını yavaşlatıp yavaşlatmadığı bilinmiyor.

Bugün de (Cumartesi) Amerikan uçakları Suriye de IŞİD hedeflerini bombalamaya devam etti. Ayrıca Amerika ve koalisyon ülkelerine bağlı uçaklar da Irak’taki IŞİD hedeflerini bombaladı. Amerika ayrıca destek amacıyla Irak kuvvetlerine havadan yardım malzemesi attı.

Irak’ın Sünniler’in yoğun olduğu Anbar ilinde IŞİD ilerleyişini durdurmak amacıyla kent yetkilileri, Amerika’ya bölgeye kara birlikleri konuşlandırma çağrısı yaptı. Anbar İl Yürütme Konseyi Başkanı Sabah el Karhut, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, durumun oldukça kötü olduğunu, IŞİD’in Musul’dan Anbar’a 10 bin savaşçı yola çıkardığını bildirdi.

IŞİD militanları Suriye’nin doğusuyla, Irak’ın kuzeybatısında önemli bir bölgeyi kontrolu altında tutuyor.

Iraklı yetkililerin yardım çağrılarına rağmen, Başkan Barack Obama, Irak’a bir daha kara gücü yollamaya niyetleri olmadığını açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG