Erişilebilirlik

Koalisyon Yok: Kasım’da Erken Seçim mi?


AKP ile CHP arasında 7 Haziran Genel Seçimleri sonucu itibariyle TBMM'de oluşan aritmetik açısından 'koalisyon hükümeti' kurulması zorunluluğu nedeniyle başlayan görüşme trafiği bugün sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki yasal mevzuat uyarınca seçimden birinci parti çıktığı için hükümeti kurma Görevini AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na 9 Temmuz'da vermişti. Davutoğlu ise, ikinci parti CHP ile 13 Temmuz'da parti genel merkezini ziyaret ederek görüşmüştü. Bu görüşmede AKP adına Ömer Çelik ve CHP adına Haluk Koç'un görüşme sürecini koordine etmesi kararlaştırılmıştı.

Son olarak Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, parti heyetler arasındaki beş görüşme sonrasında Başbakanlık Resmi Konutu'nda 10 Ağustos'ta 4 saat 20 dakika süren detaylı bir görüşme yapmıştı. Bu görüşme sonrasında Perşembe günü saat 14.00'te Ankara Palas'ta yeniden buluşma kararı çıkmıştı.

Bugün iki lider, öğle yemeği programı eşliğinde 1 saat 30 dakika sürdü. Koalisyon kararı çıkma ihtimaline karşı iki liderin ortak basın açıklaması yapabilmesi için Ankara Palas'te iki kürsülü salon hazırlığı yapıldı. Ancak koalisyon kararında ulaşılmadığını yönünde ilk işaret, görüşme biter bitmez liderlerin kendi parti genel merkezlerine gitmesiyle ortaya çıktı. İlk açıklamayı saat 16.30'da Ahmet Davutoğlu, AKP genel merkezinde yaptı.

Davutoğlu’nın “erken seçimin en kısa zamanda olmasını tercih ederim” sözleri koalisyon uzlaşısına varılmadığını kanıtladı ve Türkiye’nin Kasım ayında erken seçim için yeniden sandığa gitme ihtimalini bir kez daha gündeme gertirdi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG