Erişilebilirlik

Koalisyon: 'İki Yılda 50 Bin IŞİD Militanı Öldürüldü'


Amerika öncülüğündeki IŞİD’le mücadele koalisyonunun, Başkan Barack Obama’nın örgüte karşı askeri müdahale kararı aldığı Ağustos 2014’ten bu yana 50 bin kadar militanı öldürdüğü tahmin ediliyor.

Pentagon’da gazetecilere açıklama yapan bir üst düzey askeri yetkili, rakamın “muhafazakar bir tahmin” olduğunu açıkladı.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan ikinci bir askeri yetkili de, bu 50 bin kişinin Suriye ve Irak’ta öldürüldüğünü, Afganistan ve Libya gibi ülkeleri kapsamadığını belirtti.

Koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian, IŞİD’in Musul’da “yeri doldurulamayacak hızda” savaşçı kaybettiğini, örgütün kayıpları telafi edemeyecek düzeyde kuşatıldığını söyledi.

“IŞİD, sessiz sedasız gitmeyecek” diyen Dorrian, “ama sonunda gidecek” diye konuştu.

Dorrian, IŞİD’le mücadele eden güçlerin görgü tanıklığına dayanarak, terör örgütünün Musul’da eleman kaybettikçe çocuk yaşta daha çok savaşçı kullandığını söyledi, bunu “vicdansız bir hareket” diye niteledi.

Gazetecilere açıklama yapan bir Amerikalı komutan, eleman kaybeden IŞİD’in, El Kaide’nin yeni nesil Irak koluna dönüşebileceği yorumunda bulundu.

Amerikalı komutan, örgütün eninde sonunda bölgede gizleneceğini, içeride ve dışarda terör faaliyetlerine devam ederek ideolojik olarak ayakta kalma mücadelesi vereceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG