Erişilebilirlik

'Koalisyon Güçleri Suriye Ordusunu Vurdu' İddiası


Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kentinde Esat rejimine ait bir askeri üssü vurduğu belirtildi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, “Deyrizor Havaalanı'nın yakınlarına yapılan hava saldırısı, koalisyona ait 2 F-16 ve 2 A-10 ile gerçekleştirildi” dedi.

Konaşenkov, rejim yetkililerin 62 askerin öldüğü, 100’den fazla askerin de yaralandığı bilgisini paylaştığını söyledi. Uçakların, Suriye hava sahasına sınırı tarafından girdiği öğrenildi.

Bakanlık, Suriye askerlerinin vurulması üzerine IŞİD'in saldırı başlattığını da bildirdi.

ABD: Hava saldırısı durduruldu

ABD ordusu, Rusya’dan gelen açıklamalar üzerine, hava saldırılarının durdurulduğunu duyurdu. ABD Merkez Komutanlığı, saldırının daha önce IŞİD mevzilerinin olduğu aynı bölgeye yapıldığını ve koalisyon üyelerinin Rus tarafına saldırı ile ilgili bilgi verdiğini açıkladı.

Suriye ordusu ise, hava saldırısında IŞİD’e karşı saldırı hazırlığı yapan Esataskerlerinin hedef alındığını, bunun ABD ile müttefiklerinin cihadist grupları desteklediğinin kanıtı olduğu, açıklamasını yaptı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölen askerlerin sayısını 80 olarak duyururken, Rus haber ajansları Esat güçlerinin saldırı sonrası IŞİD'e karşı kaybettiği mevkileri geri aldığını duyurdu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG