Erişilebilirlik

Koalisyon Güçleri Gelecekten Umutlu


Koalisyon Güçleri Sincar’daki Gelişmelerden Umutlu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Amerika ve koalisyon güçleri operasyonlarını Sincar Dağı yakınlarına yoğunlaştırarak Kürt güçlerinin aylardır IŞİD’in elinde olan bölgeleri ele geçirmesine destek oldu. Operasyonun başarılı sonuç vermesi hem Kürt hem de Amerikalı yetkilileri gelecek konusunda umutlandırıyor

Karanlıkta başlayan taarruz, gün boyunca Kürt peşmergelerin hızla ilerlemesiyle devam etti.

IŞİD militanları da direniş gösterdi.Operasyonun sonunda Kürt yetkililer başarı kazandıklarını söyledi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Ulusal Güvenlik Konseyi’nden Masrur Barzani, “Zumar’dan Sincar Dağı’na kadar uzanan köyler arasındaki koridor açıldı. Peşmergeler dağa ulaştı. Burada iki aydır mahsur kalan ailelere ulaştılar,” diyerek son durumu verdi.

Askeri yetkililer başarının kilit nedenlerinden birinin hava desteği olduğunu söylüyor.

Pentagon Sözcüsü Tuğamiral John Kirby, “Bu hafta operasyonlarda büyük artış oldu. Amaç, peşmergeleri Sincar Dağı çevresindeki operasyona hazırlamaktı. Operasyonlar sürüyor ve şimdilik gelecek için umut vadediyor,” dedi.

Savunma Bakanlığı yetkilileri hava operasyonlarının IŞİD’in Irak’taki iki numaralı yetkilisini ve askeri liderini öldürdüğünü bildirdi.

Üst düzey Amerikalı yetkililer hava desteğinin aynı zamanda IŞİD’i savunmaya zorladığını, iletişim ve mühimmat desteği sağlamasını zorlaştırdığını söylüyor.

Ancak “Doğal Kararlılık Operasyonu”nun Amerikalı komutanı Korgeneral James Terry IŞİD’in kısa sürede yenilmesini beklemiyor: “Yerel olarak karşı saldırılar olacak ve bazı bölgelerde mücadele sürecek. Irak ordusunu inşa etmeye çalışırken bu süreç biraz sabır gerektirecek.”

1300 Amerikalı asker daha Irak’a gitmeye hazırlanıyor. Askerlerin Ocak sonunda bölgeye ulaşması bekleniyor.

Askerlerin görevi, Irak ordusuyla Kürt güçlerini eğiterek Amerika’nın üç yıl süreceğini öngördüğü savaşa hazırlamak olacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG