Erişilebilirlik

‘Kızlarımız IŞİD’e Katıldı Kurtarın’


Türkiye’de çocukları IŞİD’e katılan ailelerin feryatları dinmek bilmiyor.

İstanbul’da yaşayan Esin ve Elif adlı iki kızkardeşin ailesi, IŞİD’e katıldıklarını öne sürdükleri çocuklarının bulunması için devletten yardım istedi. Vatan gazetesinde yer alan habere göre, anne Esma A. “Elif ve Esin ne olur gelin. Baban delirdi. Felç vurdu. Ne olursunuz bize haber ulaştırın” dedi. Acılı anne Esma A. yedi gündür kızlarından haber alamadıklarını belirtti ve yetkililerden Elif ile Esin’in bulunmasını talep etti.

Baba Bahattin A. ise kızlarının Suriye’ye götürülmüş olmasına inanmadığını ifade etti ve örgütün İstanbul’daki toplama yerinde olabileceklerini söyledi. Bahattin A. din eğitimi için gittikleri dergahta kızlarının beyinlerinin yıkandığını düşündüğünü de söyledi. Baba Bahattin A. “Kızlarımızın bir an önce bulunmasını istiyoruz” dedi.

Büyükanne Ümmühan A. ise, “IŞİD’den korkuyoruz ve kuşkulanıyoruz” dedi. Ümmühan A. gittikleri dergahta torunlarına Allah için cihat yapacaklarının ve Şam’da toplanılacağının öğretildiğini kaydetti.

Esin (18) ve Elif (20) son kez 31 Ekim günü kamera kayıtlarına yansımışlardı. Kamera kayıtlarında, siyah çarşaf giyen Elif ile Esin kardeşler bir sokakta yürürken görülüyorlar.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG