Erişilebilirlik

Kitapseverlerin İzmir Buluşması


TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 24. İzmir Kitap Fuarı, 65 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kapılarını açtı.

Kültürpark Fuar Alanı'ndaki fuar, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer’in de katıldığı bir törenle açıldı. Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, törende yaptığı konuşmada, kitap basımında 2019'un ilk üç ayında geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 16'lık düşüş yaşandığını kaydetti.

Kitapseverlerin İzmir Buluşması
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00

Tunç Soyer de açılışta yaptığı konuşmada Pazartesi mazbatasını alacağını belirtti. Soyer, kendisine çiçek ya da çikolata getirilmesi yerine, Gültepe semtindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi kütüphanesi için kitap gönderilmesini istediğini söyledi.

“İnternette daha ucuz ama burada elle dokunabiliyoruz”

Girişlerin ücretsiz olduğu fuar, daha ilk günden İzmirli kitapseverlerin akınına uğradı. Birçok aile, çocuklarıyla birlikte fuara geldi. Oğlu ve kızıyla birlikte Kitap Fuarı’na gelen hukukçu Kenan Arslan, VOA Türkçe’ye şunları söyledi: “İnternet üzerinden kitap almak daha ucuz. Çünkü internetteki indirim oranları daha yüksek. Ama burada kitaplara tek tek bakma, elle dokunma imkanımız var. Beş yıldır hiç aksatmadan bu fuara geliyoruz”.

Yayınevleri yeni basılmış kitaplarıyla ziyaretçilerin karşısına çıkarken, fuarda sahaflara ayrılan bölüm de kalabalıktı. İstanbul’dan bu fuar için İzmir’e gelerek stant açan sahaf Mehmet Çelik VOA Türkçe’ye gördükleri yoğun ilgiden çok memnun olduğunu anlattı. Çelik, “Kitabevlerinin raflarında tuttukları kitap sayısı fazla değil. Bizde çeşit daha çok. Kendi döneminde değer görmeyen eserler, sonraki dönemlerde değer görebiliyor. Biz de onları temin edip, raflarımızda okuyuculara sunabiliyoruz” diye konuştu.

Kitapseverler düzenlenen imza günlerine de büyük ilgi gösterdi. Birçok yazarın standında uzun kuyruklar oluştu. Fuar boyunca devam edecek olan imza günlerine yaklaşık 800 yazar katılacak. 2019 İzmir Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 115 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG