Erişilebilirlik

29. Kıtalararası Yüzme Yarışması’na 49 Ülkeden 2277 Kişi Katıldı


29. Kıtalararası Yüzme Yarışması’na 49 Ülkeden 2277 Kişi Katıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:15 0:00

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 49 ülkeden 2 bin 277 yüzücünün katılımıyla gerçekleşti.

Anadolu Yakası Kanlıca İskelesi’nde başlayan yarışma, Avrupa Yakası Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde son buldu.

6,5 kilometrelik yarışa katılan yüzücülere acil durumda müdahale edebilmek için çok sayıda acil yardım teknesi ve sahil güvenlik botu eşlik etti.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmayı takip etmek için gelen çok sayıda izleyici, heyecenla yüzücüleri izledi. Genel klasmanda yarışmanın birincisi erkeklerde Rus sporcu Evgeny Eliseev olurken kadınlarda, Rus sporcu Kristina Kochetkova oldu.

Kızı yarışmaya katılan Ercan Güngöroğlu, kızının bu sene 3. kez yarışmaya katıldığını söyledi. Güngöroğlu, ilk iki yarışında genel klasmanda ikinci olan kızını desteklemek için geldiğini belirtti.

Yarışmaya katılan annesini desteklemek için gelen Selin Karaca, organizasyonun çok güzel olduğunu ifade etti.

Profesyonel yüzücü olan Ozan Bayram, geçtiğimiz senelerde de yarışmaya katıldığını ve uzun yıllar yarışmaya katılmayı düşündüğünü söyledi.

Ukrayna Kiev'den eşiyle birlikte bu yarışma için gelen Lidia Oksana, bu güzel organizasyonda bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

Yarışmayı erkekler katagorisinde 3’üncü olarak tamamlayan Erge Can Sezmiş, yarışmadan dereceyle ayrıldığı için hem kendisi hem Türkiye adına çok mutlu olduğunu ifade etti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG