Erişilebilirlik

47 Milyon Amerikalı Tatilde


4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle yaklaşık 47 milyon Amerikalı tatile çıktı. Amerikan Otomobil Birliği (AAA) 2000 yılından itibaren tuttuğu 4 Temmuz Bağımsızlık Günü verilerini açıkladı. AAA, bu yıl 47 milyon Amerikalı'nın, yaşadıkları yerin en az 80 kilometre uzağına tatil için gittiklerini kaydetti.

AAA, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle kara, hava ve tren yoluyla 47 milyon tatilci sayısının yeni bir rekor olduğunu belirtti.

Açıklamada 3–8 Temmuz günleri arasını kapsayan tatil için yollara düşen tatilcilerin artan benzin fiyatlarına bile aldırış etmeden tatil fırsatından yararlandıkları kaydedildi.

AAA verilerine göre, bu yıl kendi araçlarıyla yola çıkan tatilcilerin sayısının 2017 yılına göre iki milyon kişi yükselerek 39,7 milyon kişiye yükseldiği bilgisi verildi. Hava yoluyla tatile çıkanların sayısının ise 3,76 milyon kişi olduğu, bu sayının geçen yıla oranla yüzde 7,9 oranında arttığı belirtildi.

New York’ta plajlara akın

4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatilini evinde geçirmek zorunda kalan New Yorklular ise kentin plajlarına akın etti. Kentteki Rockaway Beach, Coney Island ve Brighton Beach hava sıcaklığı 32 dereceye yükselince tıka basa doldu.

ABD’nin Alaska eyaleti ise 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde sıcak hava dalgasının etkisinde kaldı. Aşırı soğukluğuyla bilinen Alaska’da Bağımsızlık Günü tatilinde hava sıcaklığın 30,5 dereceye kadar yükselmesinin beklendiği kaydedildi. Alaska'da en son 14 Haziran 1969 tarihinde Anchorage Uluslararası Havalimanı'nda hava sıcaklığının 29,5 derece olarak tespit edildiği ve o tarihten bu yana eyalette en yüksek hava sıcaklığına ulaşıldığı belirtildi.

10 dakikada 71 sosisli sandviç yedi

Her yıl 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde yapılan, ‘Nathan’s Geleneksel Sosisli Sandviç Yeme Şampiyonası’ da, New York’un Coney Island semtinde yapıldı.

Yarışmanın birinciliğini on dakikada 71 sosisli sandviç yiyen Joel Chesnut kazandı. Bu yıl 12. kez şampiyon olan Chesnut, geçtiğimiz yıl da on dakikada 74 sosisli sandviç yemişti. Chesnut, “Bu yıl 75 tane sosisli sandviç yemeyi planlıyordum ama olmadı" dedi.

Kadınlarda ise 31 sosisli sandviç yiyen Miki Sudo altıncı kez şampiyon oldu. Sudo, geçtiğimiz yıl yapılan yarışmada 34 sosisli sandviç yiyerek birinci gelmişti.

Şampiyonların geçen yıla göre daha az sosisli sandviç yemelerine 32 dereceyi bulan hava sıcaklığının etken olduğu tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG