Erişilebilirlik

Kimliği Ortaya Çıkan CIA Büro Şefi Geri Çağırıldı


Kimliği Ortaya Çıkan CIA Büro Şefi Geri Çağırıldı
Kimliği Ortaya Çıkan CIA Büro Şefi Geri Çağırıldı

Amerikan Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) İslamad büro şefini Pakistan’daki bir davada adının açığa çıkmasının ardından, hayatı tehlikede olduğu gerekçesiyle geri çağırdı.

Büro şefinin kimliği bir Pakistanlı avukatın Amerikan insansız savaş uçaklarıyla yapılan füze saldırısında akrabaları ölen müvekkilleri adına açtığı davada ortaya çıkmıştı. Davada CIA direktörü Leon Panetta ve Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates’in de adı geçiyor.

Amerikalı yetkililer insansız uçaklarla yapılan füze saldırıları konusunda yorum yapmıyor ancak bunun Pakistan’ın aşiret bölgelerini üs olarak kullanan El Kaide militanlarıyla mücadelede önemli bir parça olduğunu belirtiyorlar. Basında yer alan haberlere göre İslamabad büro şefi Pakistan istihbarat teşkilatı ISI ile CIA arasında irtibat yetkilisiydi.

CIA adına açıklama yapan sözcü George Little, davanın detaylarına girmeyeceğini ancak büro şefinin büyük risk altında bulunduğunu ve tehdit söz konusuysa CIA için çalışanlarının güvenliğinin öncelik olduğunu belirtti.

Cuma günü insansız uçakla düzenlenen 3 füze saldırısında 24 kişinin öldüğü bildirildi. Amerikan insansız uçaklarının Pakistan’ın kuzeyindeki Kiber bölgesini vurduğu belirtiliyor.

Bölge yerel militan grup Leşker-i Tayyibe’nin üssü olarak biliniyor. Grup, Pakistan Talebanı’yla bağlantılı hareket ediyor.

XS
SM
MD
LG