Erişilebilirlik

'Kilitlenen Muhalefete Alternatif Şart'


ANSAV Başkanı Profesör Dr. Gökhan Çapoğlu’na göre, seçmenlerin sandık başına gitmemeleri çok ciddi bir sorumsuzluk. Ayrıca seçim sonuçları muhalefet partileri CHP ve MHP'de ciddi değişiklik gerektiğini gösteriyor

Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu, Türkiye’de ilk kez halkın cumhurbaşkanı için oy kullandığı 10 Ağustos seçimine katılım oranının çok düşük olduğuna dikkati çekiyor. 30 Mart seçimlerine katılımın yüzde 89 oranında olduğunu hatırlatan Çapoğlu, bu kez katılımın %74’te kalmasının, seçim sonuçlarını değiştirecek oranda bir seçmen grubunun oy kullanmadığına işaret ettiğini söylüyor. Çapoğlu’na göre, eğer katılım %85’e ulaşsaydı, çok farklı bir tablo ortaya çıkacak ve ikinci tur yapılacaktı.

Gökhan Çapoğlu
Gökhan Çapoğlu

Adayların eşit koşullarda yarışmadığının altını çizen Demokratik Sol Parti eski Ankara milletvekili ve ANSAV Başkanı Profesör Çapoğlu, Başbakan Erdoğan’ın devletin imkanlarını seçimlerde kullanmasını ve görevinden istifa etmeden kampanya yürütmesini eleştiriyor. Gökhan Çapoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ırkçı söylemlerini de ‘kabul edilemez’ olarak niteliyor.

‘Hiçbir şey seçmenlerin demokrasi görevlerini ve Türkiye’nin çok kritik bir aşamadan geçtiği bir dönemde sandığa gitmemesini geçerli gösteremez’ diyen Çapoğlu, seçmenlerin sandık başına gitmemesini çok büyük bir siyasi sorumsuzluk olarak değerlendiriyor.

ANSAV Başkanı Profesor Dr. Gökhan Çapoğlu’na göre, CHP ve MHP’de ciddi bir değişiklik zorunlu görünüyor. ‘Eğer bu değişiklik gerçekleşmezse, Türkiye’de yeni bir alternatif muhalefet ortaya çıkacaktır’ diyen Profesör Çapoğlu, Türkiye’de muhalefetin siyaseti kilitlediğinin ortaya çıktığını ve bu kilitlenmeyi açmak için de alternatif bir oluşum gerektiğini savunuyor. 30 Mart seçimlerinden sonra da muhalefetin kilitlendiği görüşünü savunan Gökhan Çapoğlu, bu görüşünü tekrarlıyor ve “alternatif bir muhalefet ortaya çıkması kaçınılmaz oldu” diyor.

Profesör Gökhan Çapoğlu’yla Hülya Polat’ın yaptığı söyleşiyi aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:36 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG