Erişilebilirlik

Kilis Yine Roketatarların Hedefi


Akşam saatlerinde Suriye’den atılan roketatar mermileri Kilis Valiliği’ne 100 metre uzaklıktaki bir camiye isabet etti. Camideki patlamada bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı, çevredeki binaların camları kırıldı.

Roketatar mermileri nedeniyle son 4 ayda 5'i Suriyeli 15 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'e bu sabah da yine 2 roket mermisi isabet etti. Sınırı aşan mermiler Demirciler Mahallesi'nde birbirine birkaç yüz metre uzaklıktaki 2 noktada patladı.

İlki bir evin duvarına çarpan ve bir kadını yaralayan mermilerin ikincisi de Karataş bölgesinde bir evin duvarında patladı. Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Yaralılardan 6'sının vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği, 10 kişinin ise baygınlık veya sinir krizi geçirdiği öğrenildi. Yaralılar arasında üçaylık bir bebek de var.

Patlamaların ardından roketlerin atıldığı Bab bölgesi, sınırda konuşlu Türk topçu birliklerince ateş altına alındı. Kentte her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması nedeniyle polis, protesto için Kilis Valiliği’ne yürümek isteyen kalabalığa müdahale etti ve bazı göstericileri gözaltına aldı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Kilis’te. Valilikte Vali Süleyman Tapsız ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Akdoğan, polis ve askeri yetkililerin de yer aldığı toplantıya katıldı. Akdoğan'ın geldiği Kilis Valiliği çevresinde zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alındı.

Bu arada Kilis'teki saldırıları protesto etmek isteyen vatandaşlar valilik önünde toplandı. Güvenlik güçleri, yürüyüş yapmak isteyen grubu biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Kilis'te Protesto
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG