Erişilebilirlik

Kilis Halkı Tedirgin


Kilis Halkı Tedirgin
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Suriye’de patlak veren savaşın, Kilis’e birçok sorunu beraberinde getirdiği özellikle son günlerde net olarak göze çarpıyor. Daha önce sessiz ve sakin bir yaşam süren Kilis halkı, çok uzaklarda kalan eski günlerini arıyor.

Kilis, özellikle 2016 yılında düşen 40’a yakın füze ve roketin kente isabet etmesi nedeniyle, Suriye’de yaşanan iç savaşın etkilerini en derinden hisseden bir şehir haline geldi. Halk, her an bir roketin kendilerine isabet etmesinden endişe duyarak yaşamını devam ettirmeye çalışıyor.

Hafta içinde Suriye’den atılan bir roketle evleri harabeye dönüşen Yadigar Ailesi, şans eseri başka bir yerde oldukları için hayatta kalmayı başardılar. Evin en büyük oğlu Hasan Yadigar, o an evde olmadıkları için şanslı olduklarını ancak sürekli bir korku içinde olduklarını dile getirdi ve ekledi:

“Hepimiz çok korkuyoruz, can güvenliğimiz yok. O anda annem, babam evde olabilirdi. Evin durumu belli. Anneme, babama bir şey olsaydı kime hesap soracaktım? Karşında biri olsa ona hesap sorabilirsin ama karşında hesap soracak kimse yok. Bunun bir çaresinin bulunmasını istiyoruz.”

Roketlerin isabet ettiği evlerde açılan büyük delikler, kırılan camlar ve yıkılan duvarlar, insanların endişe duymakta ne kadar haklı olduklarını gözler önüne seriyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG