Erişilebilirlik

Kılıçdaroğlu: Adaletle Değil Zulümle Hükmedenlere Boyun Eğmeyeceğiz


Adalet Yürüyüşü, 24'ünü gününde İstanbul Dragos’ta son buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü 18.00’de Maltepe Meydanı’nda yapacağı konuşmayla bu 24 günün muhasebesini yapacak, önümüzdeki döneme ilişkin mesajlar verecek.

CHP lideri ve beraberindekiler, yürüyüşün son gününe Tuzla’dan başladı. E5 olarak bilinenD-100 karayolundan yürüyen korteje yol çevresinde toplanan birçok vatandaş alkışlar ve ”hak,hukuk,adalet” sloganları ile destek verdi. Dört-beş kişilik bazı küçük gruplar ise rabia işareti yaparak yürüyüşçüleri protesto etti.

CHP’li yetkililere göre, yürüyüş korteji Pendik’e ulaştığında kalabalığın sayısı 200 bini aşıyordu.

Yürüyüşün bugünkü etabına cezaevindeki gazeteciler için adalet arayan “Dışarıdaki Gazeteciler” de katıldı. Gazeteciler, yürüyüşün ilk etabında bir süre Kemal ve Sevi Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdüler.

“Ülkemiz, halkımız geleceğimiz için adalet” pankartı altında Adalet Yürüyüşü’ne katılan Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği üyeleri ise “TMMOB yürüyor, adalet büyüyor” şeklinde slogan attı.

Oğlunu kaybeden anne de adalet istiyor

Yine alanda birçok farklı kesimden adalet arayan insanlar vardı. Bunlardan biri önceki yıl 19 yaşındaki oğlunu kaybeden Gülizar Elmas’tı.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Elmas, “Ben Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne oğlumu yatırdığımda kansızlık teşhisi konmuştu. Ancak ben eve götüreceğim diye beklerken. Tek çocuğum vefat etti. Bu acıyla buralara gelmek ne zor. Çocuğumun hakkını savunmak için buradayım. Sağlık Bakanlığı soruşturma için izin bile vermedi. Adalet arıyorum” dedi.

Sokak sanatçıları üç maymunu oynadı

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler öğle molasını Pendik’te verdiler. Korteji, dinlenme alanında sokak sanatçıları karşıladı.

Sanatçılardan biri elinde feneri ile gündüz vakti Sinop’ta ‘bir insan arıyorum’ diye gezen kinik filozofu canlandırırken, biri kadın üç sokak sanatçısı ise 'üç maymun'u oynadı. Ayrıca bir başka sokak sanatçısı bir elinde terazi diğerinde kılıç olan Yunan Adalet tanrıçasını sembolize etti. CHP’liler sokak sanatçılarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Herhangi bir taşkınlık ya da tatsızlık yaşanmadan yürüyüşün sonuna gelinmesi CHP’li milletvekillerinin keyfini arttırdı. Birçok milletvekili yürüyüş boyunca yurttaşlarla fotoğraf çektirdi.

CHP’li Tüm: Yürüyüş ülkenin barışına da hizmet ediyor

Kortejde ilgi toplayan isimlerden CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Mehmet Tüm, adalet yürüyüşünün toplumsal karşılık ürettiği kanısında.

Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Tüm, “Parlamentonun by pass edildiği, ülkenin OHAL’de KKK’yle idare edildiği bir dönemde yürümekten başka bir şey kalmadı. Ülkenin gazetecileri içeride, aydınları içeride, barış isteyen akademisyenleri içeride, 150 bin yurttaşımız kamudan çıkarıldı, ülke tek adam tarafından idare ediliyor, yargı tamamen tek adamın güdümünde bize sokağa çıkıp adalet istemekten başka bir şey kalmadı. Ve halkımızdan aldığımız destek doğru bir iş yaptığımızı da gösterdi. Türkiye’nin her yerinden insanlar burada, adalet istiyor. Bu yürüyüş ülkenin barışına da hizmet ediyor” dedi.

Veysel Kılıç: Vatandaş sel gibi geliyor, bu selin önünde kimse tutunamaz

Yürüyüşün renkli isimlerinden biri de 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne katıldığı gerekçesiyle 262 Hava Harp Okulu öğrencisiyle birlikte tutuklanan Feyzullah Kılıç’ın babası Veysel Kılıç’tı. Kılıçdaroğlu’yla birlikte Ankara’dan yola çıkan ve yürüyüşten hiç ayrılmayan Kılıç, megafonla yaptığı konuşmada yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti.

Daha sonra Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Veysel Kılıç, “Umudumuz, bu adalet yürüyüşünü sonuç vermesidir. Ancak en başında ne bizim ne hükümet bu yürüyüşün bu kadar süreceğini tahmin ediyorduk.Hükümet elli altmış kilometrede fiyaskoyla sonuçlanacağını sanıyordu. Ben de bu kadar katılım olacağını düşünmüyordum. Vatandaş sel gibi geliyordu. Bu selin önünde kimse tutunamaz. Herkes için adalet istiyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Haksızlıklara karşı koyma irademiz asla son bulmayacak

Dragos’ta balonlarla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan attığını mesajında zalimlere boyun eğmeyeceklerini belirtti.

CHP lideri, “Yürüyüşümüzün sonuna gelmiş olsak da, adalet arayışımız, demokrasi mücadelemiz ve haksızlıklara karşı koyma irademiz asla son bulmayacaktır! Adaletle değil zulümle hükmedenlere asla boyun eğmeyeceğiz. Adaleti bu topraklara, hak arayan milyonlarla el ele verip getireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, yarın 18.00’de başlayacak mitinge Dragos’tan yürüyerek katılacak. Üç buçuk kilometrelik yolu tek başına yürüyeceğini açıklayan CHP lideri, mitinge geleceklerden Türk bayrağı, Atatürk posteri ve adalet dövizlerinden CHP bayrağı dahil olmak üzere başka bir şey getirmemelerini istedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG