Erişilebilirlik

Kıbrıs’a Garantör Ülkeler Cenevre’deki Görüşmelere Katıldı


Kıbrıs’a Garantör Ülkeler Cenevre’deki Görüşmelere Katıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

Kıbrıs’a garantör 3 ülke, Türkiye, İngiltere ve Yunanistan’ın Dışişleri Bakanları, Cenevre’de Ada’daki iki tarafın liderleri tarafından yürütülen görüşmelere katıldı.

Türkiye’den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın Cenevre’deki görüşmelere katılması, Kıbrıs’ı birleştirmek için yürütülen müzakerelerin önemli bir aşamaya geldiğini gösteriyor.

Güvenlik, müzakere konularının en önemlilerinden biri.

Görüşmelerde ilerleme sağlanırsa Başbakanların da Cenevre’ye gitmesi gündemde.

Yunan hükümet sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos, Başbakan Tsipras’ın çözüme ulaşılacağı yönünde işaretler görmesi halinde, Cenevre’ye gideceğini kaydetti. Başbakan Binali Yıldırım da Cenevre’e gitmek için dışişleri bakanlarının görüşmelerinden ilerleme bekliyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de görüşmelere katılıyor.

Kıbrıs’taki liderler Nicos Anasastaides ile Mustafa Akıncı, Pazartesi gününden buyana Cenevre’de kapalı kapılar ardından görüşüyor. Bilrleşmiş Milletler Kıbrıs özel temsilcisi Espen Barth Eide, görüşmelerde ilerleme sağlandığını ancak hala çalışılması gereken konular olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG