Erişilebilirlik

BM: "Kıbrıs Görüşmelerinde Acele Hata Yaptırır"


Alexander Downer
Alexander Downer

BM Kıbırıs Özel Temsilcisi Downer, Kıbrıs sorununun çözümü zor bir sorun olduğunu ve kapsamlı bir anlaşma için her konunun bütün ayrıntılarıyla ele alınması gerektiğini bildirdi

Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer, adada çözüm için acele etmenin yarar getirmeyeceğini söyledi.

Downer, Kıbrıs sorununun çözümü zor bir sorun olduğunu ve kapsamlı bir anlaşma için her konunun bütün ayrıntılarıyla ele alınması gerektiğini bildirdi.

Taraflar arasında bugün yapılan görüşmelerden sonra gazetecilerle konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Danışmanı, “Kolay olsaydı, Kıbrıs sorununa yıllar önce çözüm bulunurdu,” dedi.

Alexander Downer, tarafların yönetim ve iktidar paylaşımı, ekonomi ve Avrupa Birliği’yle ilişkiler konularında ilerleme kaydettiğini belirtti. Acele kararların yanlışlıklara yolaçabileceği uyarısında bulunan Birleşmiş Milletler yetkilisi, varılacak anlaşmayı liderlerin toplumlarına kabul ettirebilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Downer, Birleşmiş Milletler’in, Kıbrıs Türk ve Rum liderlerinin görüşmeleri başarılı bir sonuca ulaştırmak için yoğun çaba harcamasını memnunlukla karşıladığını da söyledi.

Kıbrıs Türk lideri Derviş Eroğlu’yla Rum lider Dimitri Hristofyas bugün yeni görüşme tarihleri belirledi. Bir Birleşmiş Milletler yetkilisine göre taraflar 7 ve 10 Eylül’de mülkiyet haklarıyla ilgili konuları ele almak üzere biraraya gelecek.

XS
SM
MD
LG